Папа Франциск обяви война на "шоколадите"

Папа Франциск обяви война на "шоколадите" | StandartNews.com

Папа Франциск I обяви война на Швейцария, макар и на шега. Аржентинецът реши да шокира бодигардовете си, които са родом от страната на "шоколадите". "Това ще бъде война", заявил папата на шега пред своите швейцарски охранители. Франциск е бил поканен от бодигардовете си да гледат заедно срещата, но деликатно отказал въпреки любовта си към футбола. В деня на откриването на световното папа Франциск пожела "Мондиал 2014 да се играе в дух на истинско братство и солидарност между народите".

Жената на звездата на Аржентина Лео Меси - Антонела, заяви, че е много притеснена за представянето на нейния любим на финалите. "Не е това, което искаме. Имаме някои тревожности, но се надявам да ги изгладим", обяви Антонела преди снощния двубой срещу Швейцария.

Семейна трагедия покоси селекционера на Швейцария Отмар Хицфелд часове преди сблъсъка с Лео Меси и компания. Братът на треньора е починал. 82-годишният Винфрид издъхнал в понеделник вечер, а наставникът на швейцарците научил скръбната вест вчера сутринта. Братът на Хилцфелд е работел като адвокат. В последните седмици Винфрид се борил с левкемия в болница. Когато чу новината по телефона, Отмар поиска известно време да остане сам в стаята си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай