Пампорово става столица на ските

Пампорово става столица на ските | StandartNews.com

Столица на белите спортове става Пампорово през 2019 година. Тогава курортът ще бъде домакин на Интерски конгрес, който за първи път ще се проведе на Балканите. "Това признание не само като дестинация за семейна ваканция, но и като ски център, посрещащ състезания от международен ранг", коментираха от ръководството на "Пампорово" АД.

Домакинството бе извоювано след оспорваната конкуренция на зимни центрове като Сочи и Леви /Финландия/. Конгресът ще бъде 21-и в историята на световната организация на ски учителите и преподавателите по снежни спортове. Очаква се да пристигнат водещи професионалисти в тази област, както и имена от световния елит в ски спорта. Планинският курорт в Родопите спечели бонуси за своята кандидатура след успешното си представяне като домакин на световното първенство на професионалните ски учители през 2013 г. - ISIA World Championship.

"Част от програмата на Интерски конгреса ще бъде по пистите от връх Снежанка", обясни Георги Карамитев, директор на Ски училище "Пампорово". Ски инструктори от зимни курорти в Европа, Америка, Азия, Австралия ще демонстрират и обсъждат най-новите тенденции в обучението на белите спортове. Конгресът се превръща и в зрелищна атракция за публиката с изпълненията на демо тимове от ски учители. "Висш пилотаж" в ските и сноуборда се очаква да видят зрителите на международния форум. В програмата на Интерски конгреса ще бъдат включени дисциплини за спортисти с увреждания, както и занимания с детски начинаещи групи в специална зона за най-малките скиори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай