Оставиха Марадона на успокоителни в болницата

Лекарите отказаха да пуснат звездата вкъщи

Оставиха Марадона на успокоителни в болницата | StandartNews.com

Диего Марадона е поставен от лекарите в болницата на успокоителни, които трябва да му помогнат да преодолее симптомите на абсистенция. Това обаче ще го остави още в лечебното заведение, въпреки че самият той е поискал да бъде изписан, е обяснението на неговия личен лекар.

"Той иска да напусне, но ще се наложи да поостане", обясни доктор Леонардо Луке пред репортерите в клиниката извън Буенос Айрес, където е приет за лечение футболната легенда. -  Вероятно това е един от малкото случаи в живота на Дон Диего, в които му е казано категорично Не."

Луке добави също така, че бившият футболист на Барселона, Наполи и Бока Хуниорс остава принудително прикован на леглото, тъй като е "претърпял някои моменти на объркване на съзнанието, причинени от принудително въздържание".

Самият лекар не обясни обаче за какво точно въздържание става дума. Но за всеки, който следи публичния му живот е ясно, че в предишни етапи от живота си той е водил битки срещу алкохолна и наркотична зависимости.

60-годишният бивш футболист беше приет в болницата във вторник в сериозно състояние, а лекарите предприеха спешна операция за субдурален хематом, кръвен съсирек в мозъка.

Доктор Луке заяви, че Марадона е на успокоителни, за да се улесни процеса на оттегляне на последиците след операцията. "Диего е в много, много трудно положение. Не можете да си представите дори. Ние се опитваме да бъдем по-силни, отколкото трябва да е самият той".

Легендата, който стана световен шампион през 1986-а година и достигна финала на следващото първенство през 1990-а година, стана жертва на екстравагантния си начин на живот и това го направи редовен посетител на болничните заведения, още в началото на своите 40 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай