Осиек излиза с най-доброто срещу ЦСКА

Хърватите жертват първенството заради "армейците"

Осиек излиза с най-доброто срещу ЦСКА | StandartNews.com

Отборът на ЦСКА заедно с Гриша Ганчев и пътуващите фенове кацна днес в Хърватия, където в четвъртък "червените" ще се изправят в мач реванш срещу Осиек. Първият двубой в столицата завърши в полза на "армейците", които спечелиха с минималното 1:0, но изпитанието пред тях сега изглежда много по-сериозно.

В Осиек са готови да платят с всичко, за да отстранят ЦСКА. В неделя хърватите загубиха своето гостуване на Горица с 1:3 в мач от местния шампионат, но това съвсем не означава, че се намират в слаба форма. Треньорът Дино Скендер сподели, че главна цел са евротурнирите и умишлено заложил на изцяло резервен състав в мача срещу Горица. Добави и че за напред ще продължи да жертва представянето си в първенството ако остане да се състезава в Лига Европа. "Имаме приоритети. Това беше най-правилният ход."- сподели Скендер

Добра новина за "армейците" е завръщането на Петър Занев, но лошата е, че спряганият за реванша Рубен Пинто не успя да оздравее на време, за да лети с отбора. Денис Давидов и Митко Митков са други двама, които феновете със сигурност няма да видят в игра, пишат от ТОПСПОРТ. Люпко Петрович най-вероятно отново ще заложи на офанзивната схема 3-5-2 като негов главен приоритет ще е по-скоро търсенето на гол на чужд терен от колкото победата. "Няма да се защитаваме. В никакъв случай не се чувстваме притеснени" - каза специалистът. Той загатна за трудното постигане на успех като по-рано сподели, че ще доволен ако загуби с 1:2. Евандро е може би футболистът с най-добра форма от състава на "червените" като срещу Славия влезе от резервната скамейка и донесе обрата с късни два гола. Няколко дни по-рано именно той се разписа срещу Осиек с красив гол от дистанция и нищо чудно отново да си партнира с Али Соу в атака.

По всичко личи, че ще наблюдаваме здрав и равностоен сблъсък, който ще привлече вниманието на много зрители. Мачът ще се играе от 21,45 часа българско време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай