Още една радост! Евелина Николова с медал от Токио

Евелина Николова спечели бронза в женската борба

Още една радост! Евелина Николова с медал от Токио | StandartNews.com

След огромната национална гордост, която даде на България златната каратистка Ивет Горанов, радост ни донесе и Евелина Николова. Тя спечели бронзовия медал на олимпийския турнир по борба за жени в категория до 57 кг. В малкия финал тя победи с категоричното 5:0 Валерия Коблова от Руския олимпийски комитет. Българката спечели с туш и грабна бронзовото отличие в Токио, пише Gong.bg.

ВИЖ ОЩЕ: Уникално! България има олимпийски шампион

Мачът започна с точка за българката, след като Коблова беше наказана за пасивност. След това Николова направи атака, която не само ѝ донесе четири точки, но и доведе до туш срещу съперничката, което ѝ спечели и бронзовия медал.

ВИЖ ОЩЕ: Обявяват златната Ивет за почетен гражданин на Плевен

Както е известно, вчера Николова загуби с технически туш и резултат 0:11 полуфинала в борцовия олимпийски турнир в Токио от представителката на Беларус Ирина Курачкина.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до медалистката ни в турнира по борба на Олимпийските игри в Токио. „С това отличие за пореден път показвате силата на българската школа в женската борба. Благодаря за целия труд, който полагате, за да защитавате достойно честта на България. Напълно заслужихте мястото си сред най-добрите в света с огромния талант, професионализъм и воля за победа, които демонстрирахте в японската столица“, посочва министърът в поздравителния адрес до Евелина Николова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай