Определиха формата за класиране на Световното в Русия

Определиха формата за класиране на Световното в Русия  | StandartNews.com

Определиха формата за класиране на Мондиал 2018 в Русия от зона Европа. Той ще бъде същият, както и за световното в Бразилия миналото лято. Всички 52 отбора ще бъдат разпределени в 9 групи по 5 и 1 с 6 тима според мястото им в ранглистата на ФИФА. Победителите от всяка група ще се класират за финалите. Осем от деветте най-добри втори отбора ще играят баражи. Русия участва директно като домакин, Гибралтар няма да участва, защото не е член на ФИФА.

"Няма да подкрепим клубовете, ако се стигне до бойкот на Мондиал 2022 в Катар, но пък ФИФА можеше да даде повече от 209 млн. долара компенсация, след като печели по 5 млрд. на първенство", заяви Джани Инфантино.

Луиш Фиго скочи на Блатер

преди изборите за президент на ФИФА на 29 май. Португалската легенда, която ще се опълчи срещу Сеп за поста, заяви, че с него футболът ще загуби 4 години. "Нищо няма да е прозрачно, нито модерно. Хората, които срещам по време на кампанията си, са много положително настроени. Искат ли те наистина промяна? Ако го казват само от куртоазия към мен, си е техен проблем. Понякога се страхуваме от промените, но трябва да убедим хората, че промените са за добро", каза Фиго.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай