Оплискаха с кръв "Байерн" в Гърция (ОБЗОР)

Оплискаха с кръв "Байерн" в Гърция (ОБЗОР) | StandartNews.com

Грозни инциденти помрачиха двубоя между "Олимпиакос" и "Байерн" (0:3) в групите на Шампионската лига. По време на двубоя гръцката полиция преби жестоко фенове на баварците. Униформените нахлула с палки в сектора за гости, в който имаше около 1700 души. Те започнаха да налагат привържениците, които изпаднаха в паника. Все още няма официална информация какво е провокирало бруталните действия на органите на реда. Според германските медии част от привържениците на "Байерн" са отправяли обидни жестове и реплики, но по никакъв начин не са опитвали физически контакт. След инцидента доста от феновете са напуснали стадиона и веднага са се отправили директно към летището.

В интернет се появиха и кадри, които показват локви от кръв пред стадиона, а до тях ранени привърженици на носилки, на които се оказва медицинска помощ. Няколко от пострадалите са приети в болница. Има и арестувани фенове на германския тим, съобщи "welt".

От ръководството на "Байерн" осъдиха поведението на гръцката полиция. Тя заявиха, че не всички фенове са се държали добре, но е нямало никакви поводи за физическо насилие. Баварците дори искат случаят да бъде разгледан от УЕФА и да последват сурови наказания за "Олимпиакос".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай