Опасност пред Шумахер - вегетиране и парализиране

Опасност пред Шумахер - вегетиране и парализиране  | StandartNews.com

Гренобъл. Михаел Шумахер може да остане във вегетативно състояние, след като бъде изведен от изкуствената кома, прогнозират лекари, цитирани от Mirror.

Преди дни стана ясно, че докторите в болницата в Гренобъл, където е лекуван бившият пилот от Формула 1, са започнали процес за събуждането на Шумахер от изкуствената кома. Седемкратният шампион удари в края на декември тежко главата си при каране на ски.

Лекарите обаче предупреждават, че пред Шуми тепърва има много трудности. Напълно възможно е, след като немецът бъде пуснат от изкуствената кома, той да премине в будна кома. Освен това при всички положения той ще трябва да премине през месеци и дори години на физически и говорни терапии.

45-годишният легендарен пилот от Формула 1 реагира положително на събуждането от изкуствена кома, но професор Хайнцпетер Мьок от Хамбург предупреждава опасността от влизане в будна кома.

„За съжаление рискът при събуждането от дълбок изкуствен сън е пациентът да влезе в будна кома. Това означава постоянно вегетативно състояние, в което Шумахер ще бъде парализиран", коментира Мьок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай