Олимпийците с нов режим на хранене

Мерят по няколко пъти тепмературата на спортистите във ВСК "Белмекен"

Олимпийците с нов режим на хранене | StandartNews.com

Водещите български спортисти, които от 13 май се подготвят за участие в олимпиадата в Токио на тренировъчен лагер на ВСК „Белмекен“, вече имат нов по-оптимизиран режим на хранене в базата. Спазвайки всички противоепидемични изисквания и заповеди на Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта, екипът на високопланинския комплекс, който е част от Национална спортна база, организира изхранването на атлетите и техните треньори на голяма открита тераса. Там са разположени маси, около които могат да седнат до четирима души, с шатри над тях, като отстоянието между всяка е минимум 1,5 м. Досега олимпийците ни трябваше да се хранят по единично в стаите си.

С оглед спазването на противоепидемичните мерки, д-р Иван Иванов измерва температурата на всички в базата по няколко пъти на ден. По време на извънредното положение във ВСК „Белмекен“ бе направено реновиране на стаите в хотел 1. Там бяха подмени всички входни врати на стаите, както и тези на баните, а аксесоарите вътре - обновени. Леглата в стаите вече са нови матраци.

В момента във ВСК „Белмекен“ се подготвят проектоолимпийците за Токио 2021 по борба, бокс, карате и джудо, а от днес пристигат и националите по плуване. Достъпът до базата за външни лица е строго забранен.

На снимката: Д-р Иван Иванов измерва температурата на босьорката Стойка Петрова след поредната тренировка във ВСК „Белмекен“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай