Сряда,

Олимпийците с нов режим на хранене

От: Пламен Вълков -
Олимпийците с нов режим на хранене
A
A
A

Водещите български спортисти, които от 13 май се подготвят за участие в олимпиадата в Токио на тренировъчен лагер на ВСК „Белмекен“, вече имат нов по-оптимизиран режим на хранене в базата. Спазвайки всички противоепидемични изисквания и заповеди на Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта, екипът на високопланинския комплекс, който е част от Национална спортна база, организира изхранването на атлетите и техните треньори на голяма открита тераса. Там са разположени маси, около които могат да седнат до четирима души, с шатри над тях, като отстоянието между всяка е минимум 1,5 м. Досега олимпийците ни трябваше да се хранят по единично в стаите си.

С оглед спазването на противоепидемичните мерки, д-р Иван Иванов измерва температурата на всички в базата по няколко пъти на ден. По време на извънредното положение във ВСК „Белмекен“ бе направено реновиране на стаите в хотел 1. Там бяха подмени всички входни врати на стаите, както и тези на баните, а аксесоарите вътре - обновени. Леглата в стаите вече са нови матраци.

В момента във ВСК „Белмекен“ се подготвят проектоолимпийците за Токио 2021 по борба, бокс, карате и джудо, а от днес пристигат и националите по плуване. Достъпът до базата за външни лица е строго забранен.

На снимката: Д-р Иван Иванов измерва температурата на босьорката Стойка Петрова след поредната тренировка във ВСК „Белмекен“


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички