Олигарх докара Бербо в "Монако"

Местно радио го поздрави с "Харлем шейк"

Олигарх докара Бербо в "Монако" | StandartNews.com

Монако. Руският олигарх Дмитрий Риболовлев най-после си купи Бербатов. Митко кацна в скута му, след като през лятото отказа офертата му за "Монако".

Българинът се появи в Княжеството, за да се разбере за личните си условия и да мине медицински тестове. Местното радио "Монте Карло" го посрещна с "Харлем шейк" и припомни за изпълнението му на танца като играч на "Фулъм". Бербо ще рита за "монегаските" под наем. През лятото той ще може спокойно да подпише с тях, след като договорът му с лондончани изтича.

Според френските медии той е избор на Риболовлев за заместник на Тигъра Фалкао. Треньорът Кладио Раниери се бе прицелил в италианец. Той привика в Монако Фабио Куалярела, който стана излишен в "Юве" след привличането на Пабло Освалдо. Козът на Бербо е бил Емил Данчев, който имал добри връзки с Риболовлев.

Според радио "Монте Карло" идването на Бербо е накарало няколко играчи да треперят. Това важи най-вече за Антони Матриа, който се е надявал, че най-после ще блесне. Сега обаче отново ще трябва да търка пейката. Българинът ще пропусне обаче гостуването на "Лориен", което е утре от 17,30 часа наше време.

"Тотнъм" се отказа официално от Бербатов късно в четвъртък, макар че сделката уж минаваше за сигурна. Според Би Би Си българинът бил предложен за без пари и на "Арсенал", но Арсен Венгер го отрязал вежливо.

Руснакът къта $9 млрд

Дмитрий Риболовлев е предприемач, инвеститор, лекар, президент на "Монако". Със своите 9,1 млрд. долара в този момент е номер 119 в листата на "Форбс". Дмитрий притежава къща във Флорида за 95 млн. долара, две хижи в Швейцарските Алпи за по 21 милиона евро, вили в Париж и в Монако, самолет и яхта за 75 млн. евро, оригинални картини на Пикасо и Ван Гог. Купува именията на актьора Уил Смит в Хавай и на Доналд Тръмп в Палм Бийч.

Голямата му дъщеря Екатерина го запалва по Монако, като купува там имение за 317 млн. евро. Олигархът решава да е до нея.

Една от последните му глезотийки е остров Скорпиос, с който се сдобива срещу 150 млн. долара. Сделката за райското кътче на фамилия Онасис е нещо като дългосрочно отдаване под наем, тъй като волята на Аристотел Онасис е била островът да остане завинаги в семейството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай