Оланд отрязал Сарко за билети

Оланд отрязал Сарко за билети | StandartNews.com

Никола Саркози ще се възползва от връзките си със спонсори, за да присъства на откриването на Евро 2016 утре, твърди RTL. Медията разкри, че Франсоа Оланд е наредил да се режат гратисчиите в политиката. В това число влизали бивши министри, премиери и т.н. Самият министър-председател е обявил, че няма да присъства на всичките 3 срещи от предварителната група. По този начин той ще даде личен пример на кабинета си, след като издаде заповед на членовете му: "Вашето място не е по стадионите, а в своите отдели, на работните си места!". В момента най-ценната вещ във Франция е лаптопът на Патри Кане, министър на спорта. Именно той разпределя местата в президентската трибуна. За откриването те са 50. Колегите му Жан-Ив Льо Дриан и Стефан льо Фал били най-нагли и дали заявка за присъствие на всички по-интересни срещи от груповата фаза. За да не се гледат редици от министри по трибуните, те ще се редуват на различните срещи.

В същото време "Билд" гръмна, че сайтове предлагат милиони фалшиви билети. В Швеция вече си изпатиха от измамник, който ужили над 100 души. УЕФА официално обяви, че е продала 1,8 млн. пропуска. Немската медия обаче направи проверка и отчете 11 млн. сделки с места за първенството в нета. В момента от Европейската футболна централа търсят официално балами, които да платят 500 евро за място от най-скъпата категория на срещата Исландия - Австрия.

Телефоните в режим: Крийте се, атентат!

Освен ученията, които събраха очите на гостите във Франция и особено на тези в Лион вчера, полицията предприе и друго, далеч по-сериозно действие. Системата "SAIP" за предупреждение на населението за проблеми бе включена 48 часа преди мача Франция - Румъния. Мобилното приложение дава сигнал до всеки, че има атентат до 15 минути след като той е извършен. "Не излизайте! Снишете се, тече полицейска акция заради атентат!", може да се появи на екрана на GSM-ите в цялата страна при проблем до края на Евро 2016. "SAIP" действа също и при инциденти с АЕЦ или химически заводи.

Държавата клекна пред хотелиерите

Френските хотелиери спечелиха важна битка вчера. Те няма да плащат задължителната туристическа такса по време на Евро 2016. Това обаче важи само за тези, чиито сгради се намират в градовете, които са домакини на двубоите от шампионата. Това означава, че техните общини ще олекнат с около 7,5 млн. евро, които бяха залегнали в бюджетите им. Хотелиерите обаче успяха да се преборят за своето, след като обявиха невиждан спад на гости заради атентатите. Освен това вече издишат в конкуренцията на сайтовете Airbnb и HomeAway, които предлагат изгодни оферти за нощувки в къщи, апартаменти и стаи под наем.

Ответен удар

Президентът на Франция Франсоа Оланд не остана длъжен на Златан Ибрахимович. Той обяви, че се отказва от услугите му да го направи по-популярен сред французите. "Президентът на Франция разчита на работата си, успехи и способността да се справя и действа, не му трябва един играч. Футболът дава амбиции, но голямата демокрация е малко по-сложно нещо", обяви говорителят на правителството Стефан льо Фал.

Държавата клекна пред хотелиерите

Френските хотелиери спечелиха важна битка. Те няма да плащат задължителната туристическа такса по време на Евро 2016. Това обаче важи само за тези, чиито сгради се намират в градовете, които са домакини на двубоите от шампионата. Това означава, че техните общини ще олекнат с около 7,5 млн. евро, които бяха залегнали в бюджетите им. Хотелиерите обаче успяха да се преборят за своето, след като обявиха невиждан спад на гости заради атентатите. Освен това вече издишат в конкуренцията на сайтовете Airbnb и HomeAway, които предлагат изгодни оферти за нощувки в къщи, апартаменти и стаи под наем.

Бейл и Рамзи минаха на голф

Звездите на Уелс Гарет Бейл, Арън Рамзи и Джеймс Колинссе се отдадоха на голфа. Тримата решиха да разпуснат малко от тренировките на стадиона. "Хубави двойки за няколко дупки днес с момчетата", написа нападателят на "Реал" на своя "Инстаграм", като публикува и снимка. След това звездите на Уелс се срещнаха с деца от училище в Динар, където те са на лагер. Бейл и Рамзи раздадоха автографи и се снимаха с малчуганите. Като в забавата се включиха и другите футболисти на отбора.

Блондин засенчи турнира във Франция

Белгийският национален отбор посвети целия си ден вчера на "блондинката" Маруан Фелайни. Дори на пресконференцията никой не говори за Европейското. След като къдравият халф смени цвета на косата си, той определено стана хит в своята родина. Всичките му колеги се бутаха да се снимат с него. "Маруан прави това, което иска", коментира халфът на Белгия Раджа Наинголан, който също е известен със своите екстравагантни прически. "За мен русото отдавна е хит и редовно влиза в моя стил. Но Маруан определено не се вдъхнови от мен. Той искаше нещо различно и го постигна много ефектно", каза още играчът на "Рома". "Определено блондинът Фелейни е много готин", каза пък защитникът Лорен Симан, който всички очакваха да е разстроен при този интерес около прическите, тъй като той е плешив.

Президентът на Португалия прие Роналдо

в дворец. Кристиано и съотборниците му бяха надъхани от държавния глава Марсело Ребело де Соуса преди старта на европейското. Футболните звезди гостуваха на държавния глава в двореца в "Белем". "Министър-председателят вече им пожела да спечелят първенството, така че аз ще се въздържа. Винаги съм следял отбора с голяма страст. Осъзнавам много добре колко важен е този спорт в нашата страна", заяви президентът по адрес на футболистите. Междувременно майката на Роналдо Долорес Авейро запали гигантска свещ за късмет на нейния син и неговите другари в "селесао". Най-известната жена в Португалия посети Фатима със сина на голаджията Кристиано-младши, за да се помолят за триумф в турнира. "Дойдох до тук, за да си изпълня обещанието", написа под фотоса мама Долорес.

Над 200 албанци заградиха отбора

В истинска истерия се превърна първата тренировка на Албания на френска земя. Над 200 фенове на тима нахлула по време на тренировката с мощни викове и песни за любимците им. Заниманието в Перос-Гирек дори бе прекъснато за кратко. След тренировката албанците оградиха футболистите и не ги пуснаха близо 1 час. Те искаха снимка и автограф от всеки един. Най-накрая играчите на Де Биази успяха да се приберат в хотела. И там обаче те не успяха да си починат веднага. Целият персонал също се изреди да се снима с играчите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай