Официално: "Челси" обяви Антонио Конте

Официално: "Челси" обяви Антонио Конте | StandartNews.com

Антонио Конте официално е новият мениджър на "Челси". "Сините" обявиха новината на официалната си страница.

Специалистът, който в момента води националния отбор на Италия, подписа договор с лондончани за три години. Конте ще започне своята ера на "Стамфорд Бридж" през лятото, след края на Евро 2016.

"Много съм развълнуван от възможността да работя в "Челси". Горд съм да бъда селекционер на националния отбор на страната си, а само ролята на мениджър на "Челси" може да бъде толкова атрактивна за мен", каза 46-годишният треньор.

"Очаквам с нетърпение да се запозная с всички в клуба и да започна всекидневната работа във Висшата лига. "Челси" и Висшата лига са гледани навсякъде, феновете са изключителни, а моята амбиция е да продължа с успехите, които имах в Италия", добави той.

"Много съм щастлив, че обявихме новината сега, вече всичко е ясно и спекулациите приключват. Ще продължа да бъда фокусиран върху работата си за Италия. Няма да говоря повече за "Челси" до след края на Европейското", каза Конте.

Това е петият италиански треньор на "Челси" след Джанлука Виали, Клаудио Раниери, Карло Анчелоти и Роберто Ди Матео.

В средата на март пък Конте официално обяви, че след Евро 2016 ще напусне поста на национален селекционер на Италия, като всички слухове тогава прогнозираха, че той ще поеме именно към "Стамфорд Бридж".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай