Официално: Бенитес остава в "Реал" Мадрид

Официално: Бенитес остава в "Реал" Мадрид  | StandartNews.com

Босът на "Реал" Мадрид Флорентино Перес заяви, че старши треньорът Рафаел Бенитес се ползва с пълното доверие на клуба. 55-годишният Перес даде специална пресконференция късно снощи, за да разсее слуховете за предстоящо уволнение на испанския спец.

Съдбата на Бенитес попадна под прожекторите след домакинската загуба с 0:4 от "Барселона" в дербито на Испания през уикенда.

"Бенитес се ползва с цялата ни подкрепа и доверие. Той беше избран от нас заради своя професионализъм", заяви Перес.

"Разбирам гнева на нашите запалянковци, но мисля, че трябва да продължим да работим спокойно. Работата на Бенитес едва започна и тя ще донесе своите плодове. Убеден съм, че имаме много добър отбор и ще задоволим нашите привърженици", добави той.

"Няма защо да поставяме под въпрос желанието на футболистите да играят добре в този мач. То не подлежи на коментар. От януари изпитваме проблеми в нашия отбор, но тези проблеми не се решават от днес за утре. За тази цел назначихме Рафа Бенитес за треньор", добави още босът.

Според испанските спортни експерти решението за Бенитес е временно. Според част от тях Перес не иска да маха испанския спец, тъй като цялата отговорност за настоящия сезон след това ще падне именно върху него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай