Официално: Анчелоти заменя Гуардиола в "Байерн"

Официално: Анчелоти заменя Гуардиола в "Байерн" | StandartNews.com

Треньорските рокади във футболния свят продължават с пълна сила. Карло Анчелоти ще замени Пеп Гуардиола начело на баварския гранд "Байерн" (Мюнхен). Това съобщи днес директорът на германците Карл-Хайнц Румениге.

Испанският треньор се радва на изключително успешен период начело на баварците. Той прекара две години като техен мениджър, спечели Бундеслигата два пъти, Купата на страната веднъж, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство през 2013 г.

"Изключително сме благодарни на Гуардиола за всичко, което даде на този клуб и се надяваме да сме много успешни и през този сезон с него. С Анчелоти, който също е много успешен треньор, ще се случи същото. Нямам търпение да започнем да работим заедно", сподели Румениге пред "Билд".

"Карло Анчелоти се радва на изключително успешна кариера, където и да отиде. Печелил е Шампионската лига три пъти", продължи Румениге.

"Карло е спокоен, балансиран експерт, който знае как да се справи със звездите и има невероятен стил на игра. Точно това търсехме и го намерихме.

Анчелоти пък сподели, че е изключително щастлив от новата си длъжност

"Горд съм, че ще бъда треньор на велик клуб като "Байерн" (Мюнхен) през следващия сезон"

"Байерн" в момента се намира на първо място в класирането на Германия с 8 точки пред втория "Борусия" (Дортмунд), а в Шампионска лига ще премери сили с миналогодишния финалист "Ювентус" на осминафиналите.

Карло Анчелоти е печелил като треньор Шампионската лига два пъти с "Милан" и един път с бившия си отбор "Реал" (Мадрид). Ставал е шампион на Висшата лига, Серия А, както и на Франция с ПСЖ.

По-рано пък през седмицата пък собственикът на "Челси" уволни Жозе Моуриньо. Следващият голям треньор заложен на мушката и спряган за уволнение е мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Луис ван Гаал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай