Понеделник,

Обявиха колко милиона губи Серия А от К-19

От: Пламен Вълков -
165
Обявиха колко милиона губи Серия А от К-19
A
A
A

Италианската футболна Серия А е загубила над 500 милиона евро приходи заради пандемията от коронавирус. Това разкри изпълнителният директор Луиджи Де Сиерво, предупреждавайки, че футболната индустрия е в тежко положение.

За да ограничи заразяването с COVID-19, правителството на Италия отхвърли предложението да се разреши повече зрители да присъстват на спортни събития, включително увеличаване на броя на зрители на мачовете от Серия А до една четвърт от капацитета на стадиона, пише Dsport.bg.

"Към момента Серия А е загубила повече от 500 милиона евро", заяви изпълнителният директор на Серия А Луиджи Де Сиерво, уточнявайки, че това е заради липсата на приходи от мачовете и намаляването на спонсорските сделки.
"Цялата система е на ръба на колапс", добави той и призова правителството да обмисли постепенно увеличаване на броя на феновете на мачовете.

Печалбите в деня на мачовете представляват около 11% от общо 2.5 милиарда евро годишни приходи на клубовете от Серия А, чиято основна част се състои от телевизионни права. Но този източник на доходи също се свива, защото телевизионните оператори по света реагират на по-ниските приходи от реклама, като намаляват разходите за сделки с медиите.

В опит да смекчи въздействието на пандемията върху натоварените с дългове клубове, Серия А обмисля да продаде малък дял в новосъздадена компания, която се занимава с правата за излъчване на Лигата за 10 сезона. Де Сиерво заяви, че клубовете от Серия А ще се срещнат най-късно до 10 октомври, за да прегледат офертите. Доста по-големи са загубите във Висшата лига на Англия.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com