Обрат донесе голяма радост на Манчестър Юнайтед

Юнайтед изскочи на трето място и вече е само на точка зад градския съперник

Обрат донесе голяма радост на Манчестър Юнайтед | StandartNews.com

Манчестър Юнайтед направи обрат срещу Сити в дербито на града и го победи с 2:1. Головете паднаха през втората част, като Джак Грийлиш изведе "гражданите" напред, но Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд донесеха успеха за "червените дяволи". Така Юнайтед се завърна на пътя на победите след три поредни загуби от градския си съперник.

Първото полувреме премина при почти пълно надмощие на домакините от Юнайтед. В 34-а минута Маркъс Рашфорд се откъсна сам, премина и пред вратаря Едерсон, но скъси ъгъла и шутът му бе блокиран от защитник пред голлинията. Четири минути по-късно отново Рашфорд изскочи сам срещу вратаря, но Едерсон излезе предвидливо и изби топката от краката му.

В 60-а минута английският национал Джак Грийлиш, който влезе като резерва, откри резултата за "гражданите". Основната заслуга за попадението обаче бе на Кевин Де Бройне. Белгиецът получи топката от Рияд Марез и стигна до аутлинията отдясно, като с центрирането си елиминира защитата и вратаря и сложи топката на главата на Грийлиш, който вкара в опразнената врата.

В 79-а минута Бруно Фернандеш изравни за Юнайтед. Каземиро изведе Маркъс Рашфорд зад защитата, но нападателят бе в положение на засада и умишлено не игра с топката. Той обаче я гардираше, което позволи на Фернандеш да я вкара в мрежата с мощен шут. В първия момент страничният съдия вдигна засада, но след консултация попадението бе признато.

Това даде страхотен стимул в играта на "червените дяволи", които направиха пълен обрат почти веднага. Аржентинецът Алехандро Гарначо бе изведен отляво и първото му центриране бе блокирано, но той центрира втори път по земя и сложи топката на крака на изскочилия Маркъс Рашфорд, който вкара за 2:1. Това бе гол в седми пореден мач за английския национал.

Със спечелените 3 точки Манчестър Юнайтед изскочи на трето място и вече е само на точка зад градския съперник, като има реални шансове не само да се бори за втората позиция, но и да атакува шампионската титла от по-удобна позиция. Тимът на Пеп Гуардиола остава на 5 точки зад лидера Арсенал, който играе дерби утре с Тотнъм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай