Обират паспортите на англичаните

Обират паспортите на англичаните | StandartNews.com

Пускат отбора във ваканция, предпазват го от пиянски изцепки из Европа

Английските национали получиха 3 дни почивка до неделя вечерта след победата над Португалия с 1:0, последната им контрола преди Евро 2016. Футболната федерация обаче обра паспортите им, за да не могат да напускат страната. Причината е, че някой от тях може да се изкуши от приличната ваканция и да отпраши в някой курорт с преспиване в Ибиса или Маями, какъвто прецедент вече имаше преди европейското през 1996 г., когато английски футболисти бяха засечени да се наливат директно с бутилки алкохол в нощен клуб в Хонконг. Според федерацията така футболистите щели да бъдат предпазени да не си загуби случайно някой от тях паспорта. Селекционерът Рой Ходжсън пък препоръча на играчите си да го ударят на активна почивка преди тежката работа, която ги чака от понеделник. Следващата седмица Англия ще прекоси Ламанша и ще отседне в базата си Шантийи край Париж, в очакване на първия мач с Русия в събота.

Междувременно Англия би трудно Португалия с 1:0 и с човек повече, но отборът беше доволен. "Това, че бихме, е добър знак, заяви Уейн Руни. - Знаем, че трябва да играем по-добре, но миксля, че сме готови за турнира." Ходжсън допълни: "Бием 3 мача поред и нямам основания да съм недоволен, независимо че не играхме силно."

Забраниха секса на ирландците

Спортно-техническото ръководство на Ейре забрани контактите между футболистите и техните съпруги и половинки, включително сексуалните. „Играчите трябва да се съсредоточат единствено и само върху мачовете и трябва да пестят енергията си", твърди селекционерът Мартин О'Нийл. Забраната повиши напрежението в отбора, след като преди дни някои от футболистите изтърпяха унизителни заплахи от твърдолинейния помощник-треньор Рой Кийн заради слаба игра.

Платини не смее да иде на стадиона

Доскорошният президент на УЕФА Мишел Платини заяви, че се отказва да посещава мачовете на Евро 2016, независимо че те ще се играят в неговата родина, твърди "Де Телеграаф". Французинът, който беше основен организатор на световното през 1998 г., се страхува, че може да провокира нов конфликт с Етичната комисия на ФИФА, която го изгони от футбола за няколко години за подкуп. Футболната федерация все пак го покани, но получи отказ. Въпреки санкцията никъде не пише, че Платини няма право да ходи на стадиона, а само че не може да коментира футболни въпроси.

Предричат фиаско за уморения Роналдо

Кристиано Роналдо използва почивката си в Ибиса, за да тренира за европейското, въпреки че селекционерът Фернандо Сантош му отпусна една седмица почивка заради болките в крака след финала в Шампионската лига. Вместо да релаксира до неделя, нападателят на Португалия е започнал леки загрявки, придружени с фитнес, в който беше включена и тренировка тип "кану-каяк" в лодка. Отделно той прави спринтове, придружен от приятели, с които отдъхва. Роналдо се стреми да си върне върховата форма за първия мач с Исландия на 14 май в Сент Етиен.

Бивш играч на "Реал" му пророкува лошо представяне. "Кристиано ще бъде твърде уморен на Евро 2016, заяви Емилио Амависка, нападател на Белия балет от 90-те, пред "Бернабеу Диджитъл". - Той няма да успее да блесне така, както го направи на световното. Той се стреми да играе на сто процента във всички мачове, но няма такова тяло, което е в състояние да понесе такива натоварвания", допълни Амависка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай