Нургюл с първи думи на родна земя. Голям успех преди Турнира на претендентките

Той започва на 4 април

Нургюл с първи думи на родна земя. Голям успех преди Турнира на претендентките | StandartNews.com

Младата звезда на българския шахмат Нургюл Салимова коментира участието си в турнира "Рейкявик Оупън", където завърши на второ място при жените. Тя използва надпреварата, за да повиши рейтинга си и да се подготви за предстоящия Турнир на претендентките за световната титла.

"В Рейкявик успях да повиша рейтинга си и имах много интересни партии. Целта ми беше да загрея за Турнира на претендентките. Мисля, че беше полезно за мен да участвам в този турнир. Единственото неудобство беше изключително студеното време, но се радвам, че не повлия на играта и настройката ми", каза Салимова пред БГНЕС след завръщането си от Откритото първенство по шахмат на Исландия.

Още СПОРТНИ НОВИНИ четете тук:

"Няма промяна в това колко уверена се чувствам за предстоящия турнир. През тези месеци се подготвях и все още се подготвям много сериозно. Крайният резултат зависи от много фактори, но за мен е важно да направя каквото зависи от мен", добави още Нургюл.

Турнирът на претендентките започва на 4 април. Там Нургюл Салимова ще мери сили със седем от най-добрите шахматистки в света за възможността да спори за световната титла през 2025 година. За да си уреди мач за световната титла, Салимова трябва да спечели Турнира на претендентките.

Нургюл не крие, че най-голямата й цел е да стане световна шампионка по шахмат.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай