НСА „Васил Левски” награди най-успешните си спортисти за 2013 г

НСА „Васил Левски” награди най-успешните си спортисти за 2013 г | StandartNews.com

София. Годишните награди „Спортист и треньор на годината" на Национална спортна академия „Васил Левски" бяха връчени днес на специално тържество, организирано от Студентския съвет и Асоциацията на спортните клубове към НСА. Събитието се проведе под патронажа на Ректора на НСА доц. Пенчо Гешев.

Призът „Спортист на годината" получи Евелина Николова (сумо - II курс). Тя заслужи отличието с постиженията си на европейски (Свободна борба - III място ЕП девойки, Сумо - II място ЕП жени, I място ЕП девойки) и държавни първенства. Наградата й връчи Ректорът на НСА „Васил Левски". Евелина Получи също така чек за годишна стипендия от председателя на Съвета на директорите на VM Finance group и член на Съвет на настоятелите на НСА г-н Васил Мирчев.

С награда Треньор на годината на НСА „Васил Левски" бе отличен гл. ас. Рашо Огнянов, доктор, треньор по свободна борба към СК „НСА - Академик".

Призовете за най-изявените спортисти на годината, сред които са и петима параолимпийци, връчиха Ректорът на НСА доц. Пенчо Гешев и официалните гости: Председателят на Спортната федерация на глухите Николай Николов, световният шампион по борба Иво Ангелов, Председателят на Обединен спортен клуб на НСА гл. ас Румен Иванчев, Никола Аладжов, двукратният олимпийски шампион Нораир Нурикян, кметът на Район „Студентски" Димитър Дилчев, волейболната легенда Любо Ганев, председателят на НПСС Ангел Георгиев, председателят на БФ по самбо Румен Стоилов, проф. Петър Киров, генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

От името на министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева бе връчен чек на Светослав Георгиев Георгиев. Наградата е по предложение на Студентски съвет на НСА. Георгиев е държавен шампион на 100м и скок на дължина за Параолимпийци, също така е включен в олимпийския отбор на България за участие на предстоящата зимна Олимпиада в Сочи- 2014 в дисциплините 1200м и 10000м ски бягане.

По време на церемонията се проведе и поредната благотворителна акция, организирана от Студентски съвет на НСА, за подкрепа на пострадалия студент на Академията Георги Огнянов, който получи сериозна травма по време на състезание през 2010 г. и има нужда от финансова помощ за лечението си в чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай