Новият собственик на "Левски" управлява 40 млрд.?

Фондът му имал активи и у нас, предполага журналист

Новият собственик на "Левски" управлява 40 млрд.? | StandartNews.com

Кой е новият собственик на "Левски"? Това е големият въпрос, който вълнува обществеността, след като Наско Сираков съобщи, че тимът има нов собственик, който ще направи инвестиция за 100-150 млн. евро.

"Сираков беше доста лаконичен. От различни източници понаучих кой може би е този бизнесмен. Ако тези информации се окажат верни, то новият собственик управлява активи за над  40 млрд. долара по целия свят. Инвестира във всичко. Фондът притежава и немалко активи и у нас”, коментира спортният журналист Гено Даскалов в ефира на Нова телевизия.

Другото, което е известно, е, че бивш собственик на клуба е спомогнал за осъществяването на тази сделка, по която се е работило над 6 месеца. Юристите се трудят активно, за да финализират сделката, което може да се случи и до края на седмицата. Задълженията на ФК Левски са над 20 млн. лв. Сираков обяви, че те ще бъдат изчистени и ще бъде построен нов стадион.

"Левски" е в много тежко състояние. Имаше реална опасност да играе в трета лига, при аматьорите. Сираков ще остане президент на клуба и ще отговаря за спортно-техническата част, в която той е силен. Сделката има условие – ако новият собственик не си изпълнява задълженията, акциите ще се върнат на Сираков”, добави Даскалов, с което потвърди новината на БЛИЦ от неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай