Нов скандал - Джонсън казал "да" за Суперлигата

След това бил принуден да се обърне заради феновете

Нов скандал - Джонсън казал "да" за Суперлигата | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън бе призован да отговори на "важни въпроси" пред парламента, след като в. "Сънди Таймс" разкри съвсем нови и доста скандални детайли около неговото участие в проекта за Суперлигата във футбола.

Оказва се, че той е знаел за готвеното публично обявяване на коалицията на топ отборите на континента.

Джонсън реагира ден по-късно и се обяви против проекта, като дори каза, че правителството ще направи необходимото, за да го спре.

Това обаче стана след изключително сериозен отпор от страна на английските фенове.

 "Таймс" обаче разкрива, че дни преди обявяването на Суперлигата миналата неделя, на "Даунинг Стрийт 10" е дошъл Ед Уудуърд, изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед и основен двигател на проекта.

Според вестника, Уудуърд си е тръгнал от Лондон с убеждението, че премиерът подкрепя революционната за футбола нова лига.

"Таймс" също така твърди, че той е уверил собствениците на Юнайтед и останалите петима ръководители на клубовете-участници от Висшата лига, че Джонсън е в отбора "за" Суперлигата. И ще подкрепи действията им.

Засега няма никакъв коментар от Борис Джонсън или правителството. Тук обаче мирише сериозно на нов скандал по тази тема. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай