Нов конгрес? Напрежение около БФС

Трябва ли да има балотаж на конгреса за БФС

Нов конгрес? Напрежение около БФС | StandartNews.com

Противно на някои очаквания, напрежението след конгреса на БФС се покачва.

Трябва ли да има балотаж на конгреса за БФС? Това е сред най-актуалните теми в България от вчера, след като Борислав Михайлов победи драматично Димитър Бербатов за шеф на футбола ни.

Бившият вратар събра 241 гласа от общо 483, но според екипа на бившия голмайстор на английската Висша лига с екипа на Манчестър Юнайтед, са нужни 242 гласа за успех. 

"Разочаровани сме от факта, че 20 клуба от моя край не бяха допуснати по необясними причини.

В крайна сметка вотът е такъв какъвто е. Но има едни нарушения, които се опитахме да ги оспорим. Бяха 483 гласа, трябваха 242 гласа, а те спечелиха с 241. Това питахме, опитахме се да обясним", каза Бербатов веднага след избора.

"За протокола и за медиите да кажем, че 242 делегатски гласа са делегатите, които представляват повече от 50% и са необходими за взимане на решение след направената проверка". Има такова аудио, твърди Bulgaria on Air.

Бербатов вече заяви, че се обърне към съда, намеренията потвърди и Стилиян Петров, който също е част от екипа на голмайстор №1 в историята на националния отбор.  

"Има голяма вероятност да има нов конгрес. Това ще го оставя на адвокатите. Те работят усърдно", заяви Стенли пред Диема спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай