Норвежец взе последното злато от световното по ски

Малшанс за Алберт Попов във втория манш на слалома в Кортина

Норвежец взе последното злато от световното по ски | StandartNews.com

Тотален малшнс спря Алберт Попов към рекордно класиране на световното по ски в Кортина. Звездата ни бе 18-и след първия манш и то само на 1,30 сек от водача Адриан Пертъл (Ав). Топлото време обаче тотално скапа пистата за втория и Аби бе един от тези 23-а, които не завършиха състезанието. Останалите ни трима представители - Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов, не успяха да завършват първия манш.

Себастиан Фос-Солевог (Норвегия) спечели световната титла в дисциплината. Той финишира за 1:46.48 минута и спечели второ злато от шампионата след успеха в паралелното отборно състезание преди четири дни.

Фос-Солевог беше трети след първия манш с 52.40 секунди, но направи най-добро второ спускане за 54.08 секунди, което му донесе титлата.

"Невероятно е да финишираш първи на световно първенство. Бях в добра позиция след първия манш, а преди началото на втория имах добро усещане. Бях настроен много позитивно. Знаех, че състезателите пред мен също имат шансове, но аз вярвах в себе си. Получи се и съм много щастлив. Радвам се, че това е нашата година", каза победителят.

Фос-Солевог е първият норвежец с победа в слалома на Световно първенство след Том Стиансен през 1997 година в Сестриере (Италия).

Втори на 21 стотни от секундата завърши австриецът Адриан Пертл, който беше лидер след първия манш с 52.24 секунди.

Друг норвежец Хенрик Кристоферсен се нареди трети на 46 стотни. Той беше шести след първия манш, но със солидно второ спускане заслужи първо отличие от световен шампионат в любимата си дисциплина.

Представителят на домакините Алекс Винацер, който беше втори в първия манш с 52.38 секунди, в крайна сметка остана четвърти на 1.20 секунда.

Даниел Юл беше най-добър от швейцарците на петото място с изоставане от 1.22 секунда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай