Николай Костов с ключов ход преди дербито

Промяна в състава на "сините"

Николай Костов с ключов ход преди дербито | StandartNews.com

Наставникът на Левски Николай Костов обмисля различни варианти как ще изглежда стартовия състав на "сините" в дербито с ЦСКА в събота. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" е от 16:15 часа. Специалистът по всяка вероятност ще заложи на Фабио Лима по дясното крило от първата минута, пише "Топ спорт".

Фланговият нападател на "сините" получи контузия контролата със Спортист (Своге) на 23 март, но вече е готов за игра. Бразилецът получи разтежение на бедрен мускул, което го извади от игра за четири двубоя. Треньорският щаб прецени да не го рискува от първата минута срещу Берое (1:0) в последния кръг и той се появи в игра в 61-ата минута на мястото на Патрик Мислович. 27-годишният флангови футболист има на сметката си две попадения в шест двубоя от началото на пролетта. Едно от тях бразилецът вкара с решителен и много красив гол, донасяйки успеха над Хебър с 1:0 в Пазарджик.

Решението на Костов да пусне Лима като титуляр срещу ЦСКА ще остави сънародника му Евертон Бала на резервната скамейка. Със сигурност треньорът няма да пипа Марин Петков. 20-годишният младежки национал се намира в отлична форма и е най-острият футболист на Левски от началото на втория полусезон, с пет отбелязани гола. От своя страна Евертон Бала не успява да се нагоди добре към родния футбол, показва пасиви в предни позиции и все още търси първото си попадение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай