„Нетком“ спечели Каменица Фен купа в Димитровград

„Нетком“ спечели Каменица Фен купа в Димитровград | StandartNews.com

„Нетком" (Смолян) е регионален шампион на Каменица Фен Купа 2016 в Димитровград. Двудневните оспорвани битки бяха на ст. „Раковски".

„Нетком" изигра общо 7 мача по пътя към победата и спечели убедително всеки един от тях. Единствените голове във вратата им паднаха през първия им мач от груповата фаза. Той беше срещу „ФК Русалка" и завърши с 5:2 за „Нетком". В последвалите дербита шампионите надвиха безапелационно „Анонимните Хасково" с 2:0, „Тракия кабел" с 4:0, „Реал ФК" с 3:0, „Мемфис Гризлийс" с 3:0, „Белатрикс" с 3:0 и подгласниците „Уефалона" с 1:0.

Кметът на Димитрвоград Иво Димов се появи на терен, за да може лично да награди изявилите се отбори в десетия полуфинален кръг на Фен Купа 2016. Той пожела успех на „Нетком" при представянето им в националните финали и благодари на всички участници за спортсменската им игра. „Каменица Фен Купа е една 14-годишна инициатива, която заслужава адмирации от всички футболни фенове в България. Радвам се, че турнирът гостува в Димитровград за 4-ти пореден сезона и се надявам да сме домакини още много години занапред."

Признанието, че са най-добрият любителски отбор от областите Смолян, Кърджали и Хасково, е само част от поощрението за шампионите. Купата на регионален първенец е техният билет за националните финали на Фен Купа 2016, където ще имат шанс да спечелят голямата награда в 14-тото издание на турнира – приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков.
Вторите в класирането „Уефалона" (Хасково) се разминаха на косъм от победата, след като загубиха драматично финалния мач с 1:0. Дербито беше едно от най-оспорваните от началото на сезона. Въпреки високите температури и умората и двата тима дадоха всичко от себе си. Първото полувреме мина в бързи контраатаки и множество единоборства, но без да бъде отбелязан гол. Единственото попадение падна през втората половина, когато капитанът на „Нетком" Николай Костов се завъртя акробатично около оста си и с кинжален шут изпрати топката в далечния ъгъл на противниковата врата.

В допълнение към купата на регионален шампион и съпровождащите я награди, „Нетком" получиха специална грамота за най-резултатен отбор. Те отбелязаха общо 21 гола в 7-те си мача и с това дадоха най-голям принос към благотворителната кампания на „Фен Купа" „Дари гол". В рамките на инициативата всеки гол, отбелязан в мачовете от програмата на турнира, бива отчетен като дарение от 1 лев. Парите ежегодно се инвестират в подобряване на футболната инфраструктура в града на националните шампиони на Каменица Фен Купа. По време на десетия регионален полуфинал в Димитровград бяха отбелязани общо 354 гола и с това тазгодишната сметка на „Дари гол" набъбна до 7303 лева.

На трето място в димитровградската битка за Камп Ноу останаха „Лисиците" (Кърджали). Те надвиха с дузпи четвъртите „Белатрикс" (Смолян). За най-добър вратар беше обявен пазителят на „Лисиците" Месут Юсуф, а титлата „най-атрактивен състезател" беше присъдена на Иво Конгалов от „Уефалона". Почетното отличие „отбор феърплей" отиде при момчетата от „МК Галакси" (Хасково), след като те показаха, че за тях спортсменската игра е дори по-важна от победата.

Следващата спирка по пътя на Фен Купа 2016 е стадион „Локомотив" в Дряново, където на 23 и 24 юли ще се проведе регионалния полуфинал за областите Плевен и Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай