Не е ясно бъдещето на Мъри в "Астана"

Не е ясно бъдещето на Мъри в "Астана"  | StandartNews.com

Все още не е ясно какво ще бъде бъдещето на Станимир Стоилов. Българският спец изведе казахстанския "Астана" до втора титла, като го класира и за групите на Шампионската лига през настоящия сезон. В най-силния клубен турнир в Европа пък възпитаниците на Мъри спечелиха и две точки при домакинствата срещу "Галатасарай" и "Алтетико" Мадрид.

Договорът на Стоилов с "Астана" изтича в края на сезона. Спекулациите около българския треньор пък продължават с пълна сила, като постоянно се твърди, че той ще напусне тима, за да потърси ново предизвикателство.

Председателят на борда на директорите на клуба Дархан Калетяев заяви, че от клуба ще направят всичко възможно, за да задържат Стоилов.

"Не искам да говорим за пари. Но повярвайте ми, че ще направим всичко, повтарям - всичко, по силите си, за да задържим Станимир Стоилов. Благодарение на този човек "Астана" вече е отбор от световна величина. Резултатите от работата му се виждат не само със спечелените титли, а и с мачовете в Шампионската лига, където взимаме точки от отбори като "Галатасарай" и "Атлетико" Мадрид. Благодаря на него, на президента, на всички за работата им, много съм щастлив", посочи Калетяев, цитиран от Гонг.

Стоилов заяви наскоро, че е готов да удължи договора си, защото иска да надгради над двете поредни титли и участието в Шампионската лига. Към него в момента има оферти от Китай и Обединените арабски емирства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай