„Научи се да караш ски" достигна до 14 000 деца

„Научи се да караш ски" достигна до 14 000 деца | StandartNews.com

Боровец. Боровец бе домакин днес на финала на шестото издание на програмата „Научи се да караш ски", организирана от Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и БФСки. Целта на инициативата е да се даде възможност на децата от I до IV клас да се докоснат до магията на снежните спортове, като през последните шест години са участвали над 14 000 български деца.

Тази година инициативата стартира на 24 януари на Витоша. За двумесечния период на кампанията 2384 деца получиха безплатно четиридневно обучение по ски от училищата по зимни спортове в курортите Боровец, Банско, Витоша, Пампорово и парк "Родопи".

В днешната финална надпревара на писта "Иглика" се пуснаха най-добрите 52 деца от началото на кампанията, разделени в две групи – момичета и момчета.

Официални гости на събитието бяха: Мария Стефанова - директор Дирекция „Ученически и студентски спорт" към Министерство на младежта и спорта, Мила Манчева началник Регионален инспекторат по образованието София област, Георги Бобев заместник - председател на БФСки, Пепа Мицева генерален секретар на БФСки, Васил Сайменов заместник - кмет на Самоков и представители на Общински съвет гр. Самоков.

Всяко едно от децата показа завидни технически умения и надпреварата бе оспорвана до самия край. При момичетата победител стана Веселина Узунова, следвана от Ванеса Кроснева, а на трето място остана Петя Христова.

При момчетата шампион е Иван -Александър Грозданов с подгласници Александър Шаренкапов и Даниел Огнянов.
Класиралите се от първо до четвърто място бяха наградени с 4-дневна ски ваканция в к.к. Банско връчена от Пепа Мицева, а спортният директор на „Бороспорт" АД Георги Кочов, връчи допълнителни награди за класиралите се от първо до шесто място - двудневна уикенд лифт карта със ски екипировка за двама в к.к. Боровец.

Програмата „Научи се да караш ски" се осъществява със съдействието и партньорството на регионалните инспекторати по образованието, „Бороспорт" АД, „Витоша ски" АД, „ЮЛЕН" АД, „Пампорово" АД, СК "Тракия" и шоколадовия концерн "Милка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай