Националите със "зелен коридор" в Лигата на нациите

Приемаме Ирландия на 3 септември в София

Националите със "зелен коридор" в Лигата на нациите | StandartNews.com

Националният отбор на България по футбол ще приеме в София тима на Ирландия в първата си среща от турнира Лига на нациите, съобщава Dsport.bg. Витаеха спекулации, че мачът може да бъде преместен в друга страна заради коронавируса.

Наши източници твърдят, че УЕФА държи срещите, които са заложени за месец септември да се изиграят, а няма пречки домакинството на България срещу Ирландия да се проведе в София. Мачът е на 3-ти септември от 21:45 часа.

Три дни по-късно „лъвовете“ гостуват на Уелс в Кардиф. Отборите получават така наречения „зелен коридор“, който позволява на професионалните отбори и клубове да пътуват до съответните страни, въпреки че има ограничения за пътувания и налагането на карантина според местните закони.

Очаква се мерките за спазване на дистанцията да са строги. Отборите ще пътуват настанени „шахматно“ в чартърните полети, а на трибуните ще присъстват само журналисти и то в по-малко количество от обичайното.

УЕФА държи всички присъстващи да бъдат с предпазни маски с изключение на играещите на терена, съдийската бригада и старши-треньорите на отборите. Протоколът се спазва стриктно и по време на мачовете от Лига Европа и Шампионската лига.

Последният мач, който са играли възпитаниците на Георги Дерменджиев датира от 26-и февруари, когато нашите загубиха в контрола от Парагвай с 0:1. Единственият официален двубой на настоящия треньорски щаб е победата над Чехия с 1:0 в мач от европейските квалификации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай