Нашите с нов провал в Града на греха

Нашите с нов провал в Града на греха | StandartNews.com

След слабия старт на Световното първенство по борба в Лас Вегас родните ни състезатели записаха още по-разочароващо представяне във втория ден от надпреварата. Четирима излязоха да се борят за медали и квоти, но останахме с празни ръце. Момчетата на Армен Назарян - Иво Ангелов (59 кг), Свилен Костадинов (71 кг), Даниел Александров (80 кг) и Любомир Димитров (130 кг) пропиляха своите шансове.

Световният шампион от 2013 година Ангелов стигна до четвъртфинал след три победи, но там загуби от Аллмат Кебишпаев (Узб) с 3:4. Противникът му пък бе разгромен в следващата среща и Ангелов остава дори без възможност да се бори за квота. Другата ни надежда за място в Рио и медал Любо Димитров пък направи невероятна глупост на 1/8-финалите, след като водеше със 7:0 срещу Ервин Карабайо (Вен) и позволи много по-слабият му съперник да го тушира. Останалите двама участници - Костадинов и Александров, бяха победени още в квалификациите и приключиха участието си на световното след едва една среща. Костадинов (71 кг) отстъпи с 2:5 от Даркан Баяахметов (Каз), а пък Александров с 3:6 от Олександър Шишман (Укр).

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на българската федерацията по борба Валентин Йорданов останаха много разочаровани от родните ни борци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай