Наш футболен клуб фалира заради 30 милиона

Наш футболен клуб фалира заради 30 милиона | StandartNews.com

"Черноморец" за пореден път отива в небитието. Бургаският клуб от "Б" група няма да вземе лиценз и ще бъде изхвърлен от професионалния футбол. Това заяви прокуристът на клуба Пламен Киряков пред временната комисия, натоварена от Общинския съвет да намери решение на заплетения казус, съобщава "Черноморски фар"

До края на този месец „акулите" трябва да погасят задължения от 470 хиляди лева, в противен случай няма да вземат лиценз за "Б" група. Прокуристът на клуба предвеща черно бъдеще на бургаския клуб и отбеляза, че сега всичко е в ръцете на акционерите. На въпрос на един от общинските съветници – кой издържа "Черноморец", Киряков отговори, че клубът кара на изпарения.

„Осъдени сме от ФИФА, трябва да намерим 470 хиляди лева до края на месеца, в противен случай клубът отива във "В" група. Това са дългове, свързани с трансферите на Борел, Кардозо, Педриня, Зайц - футболисти, докарани от Красимир Балъков. Ние не сме в състояние да платим тези дългове, поради което най-вероятно ще изпаднем във В група. Правя всичко възможно отборът да съществува, мога да се оттегля във всеки един момент", заяви Киряков.

По неговите думи общите задълженията към момента надхвърлят 30 млн. лева. Сред тях са около 1 млн. лева неплатена такса смет към Община Бургас, дългове към държавата, към „Пума България", към бившия член на Съвета на директорите на клуба Атанас Пайташев и близо 15 милиона задължения към фирмите на Митко Събев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай