Наш футболист в Америка за малко се размина с Меси

Съперник на Интер Маями на полуфиналите за Купата на лигите ще бъде Филаделфия Юниън

Наш футболист в Америка за малко се размина с Меси | StandartNews.com

Аржентинецът Лионел Меси вкара нов гол при класирането на Интер Маями за полуфиналите в турнира за Купата на Лигите в САЩ, в която участват отбори от Мейджър Лийг Сокър и мексиканското първенство, а българинът Филип Кръстев (на снимката горе) и неговият ФК Лос Анджелис отпаднаха от надпреварата.

Меси се разписа в пети пореден мач на новия си американски тим при успеха на Интер с 4:0 като домакин на Шарлът на четвъртфиналите. Голът е осми в актива му с екипа на тима от Маями. Аржентинската суперзвезда отбеляза четвъртото попадение в 86-ата минута. Преди това се разписаха Жозеф Мартинес в 12-ата минута от дузпа, Робърт Тейлър в 32-ата и Адилсон Маланда при автогол в 78-ата минута на мача.

Съперник на Интер Маями на полуфиналите за Купата на лигите на 16 август ще бъде Филаделфия Юниън.

„Когато имаш Меси, знаеш, че той се нуждае само от един шанс. Просто му трябва една секунда. Трябва да си много категоричен, за да го спреш да показва това, което правеше откакто отиде в Барселона. Отборът на Интер е напълно променен“, каза треньорът на Шарлът Кристиан Латанцио.

„Страхотно е да играем отново заедно“, заяви полузащитникът Серхио Бускетс, който вече е съотборник с Меси в Интер Маями.

В друг от четвъртфиналите на надпреварата ФК Лос Анджелис отстъпи като домакин на Монтерей с 2:3. Филип Кръстев влезе като резерва в 62-ата минута на мястото на хърватина Стипе Биук.

Тимът от Лос Анджелис поведе с два гола през първото полувреме след точно изпълнена дузпа от Денис Буанга във втората минута и попадение на Матеуш Богуш в 42-ата. Гостите обаче стигнаха до успеха след като през второто полувреме се разписаха Серхио Каналес от дузпа в 68-ата минута, автогол на Серхи Паленсия в 80-ата и Рохелио Фунес Мори в 88-ата минута.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай