Напрежение. Украйна скочи на УЕФА

Причината

Напрежение. Украйна скочи на УЕФА | StandartNews.com

Украинските отбори за юноши и за девойки до 17 години няма да участват в състезания под егидата на УЕФА, до които ще бъдат допускани руски национални тимове, съобщиха от Украинската футболна асоциация (УАФ).

"УАФ категорично осъжда решението на УЕФА да върне руските отбори до 17 години в международните турнири. УАФ потвърждава, че няма да участва в никакви състезания с участието на руски отбори", се казва в изявление на централата, цитирано от gol.bg.

Във вторник Изпълнителният комитет на УЕФА разреши на руските национални отбори до 17 години да участват в техните състезания. Всички мачове на Русия обаче трябва да се провеждат без знамето, химна, национален екип и извън руска територия. Малко по-късно представител на Футболната асоциация на Англия каза пред вестник "Таймс", че организацията не подкрепя решението на УЕФА и английските отбори няма да играят срещу руски тимове.

Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години ще се проведе от 20 май до 5 юни 2024 в Кипър, а шампионатът на Стария континент за девойки до 17 години ще бъде от 5 до 18 май следващата година в Швеция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай