Наполи стартира перфектно, но може ли да вземе титлата в Серия А?

Неаполитанският тим потегли успешно срещу Венеция

Наполи стартира перфектно, но може ли да вземе титлата в Серия А? | StandartNews.com

Битката за първото място в италианското първенство се очертава да бъде изключително оспорвана през този сезон. Кой е фаворит за “скудетото” в кампания 2021/22? Трудно е да се даде категоричен отговор, защото поне 5 отбора имат амбиции да се борят за шампионския трофей.

Ако погледнем все пак старта на кампанията, той принадлежи на отбора на Наполи. “Партенопеите” стартираха перфектно първенството и спечелиха максимума в първите 5 кръга, при това го направиха с убедителна игра и впечатляващи резултати. Неаполитанският тим потегли успешно срещу Венеция, след това мина и през Дженоа, надигра хегемона в последното десетилетие Ювентус с 2:1, след което записа две победи с по 4:0 над Удинезе и Салернитана като гост. Залозите в полза на Наполи в https://betindex.net/bet365-mobile/ със сигурност имат изглед за успех и в следващите двубои, но способен ли е наистина отборът на Лучано Спалети да се бори за титлата?

Интер няма намерение да отстъпва трона си

Като погледнем конкуренцията на върха в “калчото”, тя наистина е жестока. Наполи действително беше перфектен в първите 5 кръга, но почти същото постигнаха още два тима - Интер и Милан. “Нерадзурите” загубиха точки само срещу Сампдория в този период, като надиграха убедително всичките си останали съперници. Интер без съмнение няма намерение да отстъпва своя трон, въпреки че се раздели с треньора, донесъл шампионския триумф - Антонио Конте, и с голмайстора си Ромелу Лукаку. Но и със Симоне Индзаги начело, както и с дошлия от Рома Един Джеко миланският гранд продължава да демонстрира изключителна класа, а и сякаш има по-сериозни изгледи да показва и постоянство в сравнение с Наполи.

Що се отнася до Милан, там като че ли кадровият потенциал не е толкова сериозен. “Росонерите” обаче потеглиха уверено, а когато имат здрав Златан Ибрахимович, могат да победят всеки съперник. Тифозите на отбора са зажаднели за титла, но постигането на такъв успех няма да е никак лесно за осъществяване.

Моуриньо знае как да стигне до “скудетото”

Не бива да забравяме и Рома, там козът е на резервната скамейка. Жозе Моуриньо стартира уверено начело на “вълците”, като се стреми да убеди всички, че не е приключил за големия футбол и че все още има глад и сили за велики успехи. Потенциалът на столичния тим все пак може да се окаже недостатъчен за атака на “скудетото”, ако Наполи и особено Интер и Милан продължат в същия дух.

Голямата въпросителна след началото на кампанията се нарича Ювентус. Лекомислено би било да се отписва “Старата госпожа” въпреки слабия си старт след напускането на Кристиано Роналдо. Начело на “бианконерите” отново е Макс Алегри, който знае какво е необходимо да направи неговият тим, за да изпревари всички останали. Този път обаче задачата пред Юве несъмнено ще бъде по-трудна, като колебливото начало трябва да бъде преодоляно бързо, за да запази шанс на по-късен етап торинският колос да навакса своето изоставане.

Едва ли битката за върха в Италия ще бъде решена преди последните кръгове. Наполи стартира най-добре от всички, но сезонът в Серия А е дълъг и може да претърпи множество обрати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай