Наложиха солени глоби в баскетбола

Треньорът на Берое отнесе санкция от 1000 лв

Наложиха солени глоби в баскетбола | StandartNews.com

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи сериозни санкции за нарушения по време на мача Берое - Левски Лукойл.

На заседание, проведено на 26.10.2020 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на София Масларова, дежурен представител на БФБ, както и доклада на Мартин Хорозов, старши съдия от срещата между отборите на БК Берое и БК Левски-Лукойл, проведена на 18.10.2020 г. в зала "Общинска: в Стара Загора. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, вземайки предвид депозирано от Любомир Минчев възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

Налага на старши треньора на БК Берое Любомир Минчев, глоба в размер на 1000 лева, както и принудителна мярка лишаване от длъжностни права за една среща, на основание чл.35, т.4 от ДАП на НБЛ, за дисциплинарно нарушение изразяващо се в отправени вулгарни изрази и обидни думи към длъжностно лице - старши-съдията Мартин Хорозов, след края на срещата.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Налага на БК Берое, имуществена санкция в размер на 200 лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ - за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Налага на старши треньора на БК Левски Лукойл Константин Папазов  глоба в размер на 200 лева, на основание чл. 35, т. 3 от ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в срещата. На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Налага на Йордан Минчев, състезател от отбора на БК Левски Лукойл, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата.

Налага на Данило Тасич, състезател от отбора на БК Левски Лукойл, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение

Налага на БК Левски Лукойл имуществена санкция в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в срещата.

На същото заседание Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Петър Цачевдежурен представител на БФБ от срещата между отборите на БК Спартак Плевен и БК Балкан, проведена на 19.10.2020 г., в зала "Балканстрой". Плевен. 

Налага на БК Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 200 лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от "Правила за провеждане на държавно първенство мъже - НБЛ" за неизправни измервателни уреди в срещата.

Налага на Мартин Маринов, състезател от отбора на БК Спартак Плевен, глоба в размер на 100 лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай