Надал срещу Федерер от 13,50 часа

Евроспорт излъчва директно 39-ия сблъсък между Матадора и Маестрото

Надал срещу Федерер от 13,50 часа | StandartNews.com

Днес предстои да се изиграят полуфиналите на „Ролан Гарос“ в схемите при мъжете и дамите, като сред тях блести класиката Рафа Надал - Роджър Федерер. Интересно е, че тази година за финалната четворка в Париж при мъжете се класираха първите четирима поставени. Напълно очаквано, организаторите поставиха техните сблъсъци да бъдат един  след друг на централния корт.

Рафаел Надал и Роджър Федерер нямат никакво намерение да дават път на по-младите от тях състезатели. Те демонстрираха нагледно това на Откритото първенство на Франция, достигайки до пряк дуел в полуфиналите. Днешното дерби ще е под №39 между тях.

"Много съм радостен от възможността да играя срещу Рафа, тъй като ако искаш да постигнеш нещо значимо на клей, то неизменно трябва да стигнеш до него. Щом реших да играя на червени кортове, се надявах да се случи такъв мач. Ако бях тръгнал с настройка да го избегна, то изобщо не трябваше да се появявам на клей," коментира Федерер. Надал води с 23:15 в преките мачове с швейцареца, но е в серия от пет поредни поражения. Всъщност последният успех на Рафа датира от 2014 година в Австралия. Двамата нямат мач на клей от 2013 в Рим. Общо Матадора има аванс на червено от 13:2 и в Париж е побеждавал Роджър пет пъти. Федерер участва на "Ролан Гарос" за първи път от 2015 и по пътя си до момента е загубил само един сет. Независимо от добрите си изяви той е смятан за аутсайдер от букмейкърите, които дават сериозно предимство на Надал преди двубоя. "Както срещу всеки други, винаги имаш шанс. Иначе никой на трибуните нямаше да иска да гледа, ако знае резултата предварително. Може да се случи да играеш страхотно, а той да няма ден," коментира в тази връзка Федерер. В момента Рафа се опитва да триумфира за 12 път на "Ролан Гарос" и също е загубил само един сет. В Париж той има 91 победи и само 2 загуби. "Да играя срещу Роджър в полуфиналите, е нещото заради което тренираме всеки ден и се готвим по най-добрия възможен начин. Той се завърна на клей, тъй като е от играчите, които се справят добре на всички настилки. Нужно е да бъда стабилен и ако играя добре, мога да го поставя в трудна ситуация. Ако не, аз ще загазя," заяви Надал. Някои от любопитните данни от статистиката преди мача: - Надал и Федерер имат до момента 38 мача и в Откритата ера само две други съперничества, са отбелязали повече сблъсъци. Това е Надал - Джокович с 54 срещи, а също Федерер - Джокович с 47. - Федерер е спечелил 31 поредни сервис гейма срещу Надал. Тази му серия датира от петия сет на финала на Australian Open 2017; - След като навърши 30 години Федерер е спечелил четири титли от Големия шлем, а Надал има три; - На финалите на "Ролан Гарос" през 2006 и 2007 Надал прекъсна и в двата случая серии на Федерер от 27 поредни победи в Големия шлем; - Надал е спечелил 17 сета повече в съперничеството с Федерер - 67:50; - Двамата не са се срещали в полуфиналите на Ролан Гарос от 14 години; - Срещу всички останали левичари Федерер води 112:13; - Само в полуфинали Надал води 6:3; - Победителят днес ще бъде №2 в ранглистата от понеделник, а загубилият ще бъде №3; - Федерер има 310 седмици начело на ранглистата, а Надал 196. Това са общо 506 седмици. Или близо 10 години.
При дамите със сигурност ще видим нова шампионка не само в Париж, но и в турнир от Големия шлем изобщо. Двата полуфинала там са разпределени на „Сюзан Ланглен“ и „Симон-Матийо“.

Ето и реда на игра за днес:    

Централен корт "Филип Шатрие", начало 13:50 часа:
Роджър Федерер [3] - Рафаел Надал [2]
Новак Джокович [1] - Доминик Тийм [4]

Корт "Сюзан Ланглен", начало 12:00 часа:
Ашли Барти [8] - Аманда Анисимова

Корт "Симон-Матийо", начало 12:00 часа:
Йохана Конта [26] - Маркета Вондрушова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай