Над 500 бъдещи олимпийци спортуваха през уикенда

Над 500 бъдещи олимпийци спортуваха през уикенда | StandartNews.com

Над 500 деца от 15 спортни клуба се включиха в традиционните игри „Старозагорски олимпийски надежди 2015", които се проведоха през уикенда в залите и откритите спортни площадки в областния град. Много по-масово участие в четвъртото им издание отчетоха със задоволство организаторите от гражданския клуб "Лира" с подкрепата на Старозагорската община и куп приятели на спорта. Бъдещите олимпийци се състезаваха пред погледа на куп от спортни величия - олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти от различни първенства, като змс Александър Томов председател на организационния комитет за провеждане на детските игри.

По общо мнение малките състезатели от всички клубове показаха пред многолюдната публика висок спортен дух и хъс за победа. Според организаторите най-масовото участваха в надпреварата клубовете по плуване.
За пръв път тази година бяха връчени награди на редовни участници във всички досегашни издания на детските спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди", постигнали високи резултати през последните години. Всеки от именитите ни шампиони също връчи свой приз на отличилите се състезатели. Легендарният ни борец Александър Томов награди младия борец Иван Стоянов от спортен клуб по борба „Берое", републикански шампион и носител на отличия от национални турнири. По традиция бяха връчени отличия и на най-малкия участник, на най-чаровната спортистка и за най-спортно семейство. Всички участници пък освен грамота за участие, получиха от организаторите и ранички с лакомства и рекламни тишъртки за игрите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай