Мръсни бани стреснаха Англия

Мръсни бани стреснаха Англия | StandartNews.com

"Трите лъва" лепват "Зайчето на Дюрасел" за Андреа Пирло

Мръсни бани, прахоляк от строителните работи в съблекални и треньорски стаи, жега, влага и комари. Кошмарната картинка нарисуваха английските медии в град Манаус, където един час след полунощ в неделя (българско време) започва битката на "Трите лъва" с Италия. Малко утешение имат поне феновете, които могат да се разходят из уникалната природа край града, известен като "Портата на Амазония". Английски запалянковци нямаха търпение да видят що е това розов делфин, който обитава близките речни басейни. Маймуните също са атракция за туристите. Националите на Рой Ходжсън обаче се потресоха от Манаус и пуснаха оплаквания в социалните мрежи плюс снимки от прозорците на хотела. Самият селекционер беше подготвен, тъй като още при жребия се молеше - "Само не и в Манаус". По обяд температурата в града беше 30 градуса, а влажността гонеше 70%. Около стадиона имаше армади комари. Гледката вътре също не очарова британците. Половината бани се оказаха мръсни и недовършени. Прах от ремонтите се стелеше по съблекални и треньорски стаи. Двамата работници, които трябваше да чистят с парцали, пък се бяха небрежно излегнали на сянка и се забавляваха с айпади.

След като дни наред ревяха от ужасния терен, англичаните съвсем се изумиха. Работници на "Арена Амазония" боядисваха окаяната трева, за да й дадат по-свеж търговски вид. В лагера на "Трите лъва" се успокоиха поне с факта, че нивата ще пречи повече на италианците, които разчитат на многобройни пасове по земя. За всеки случай обаче те пратиха снощи цяла армия служители да пооправят бъркотията.

Иначе тактиката на Рой Ходжсън е ясна: спреш ли Андреа Пирло и Даниеле Де Роси, значи си спрял "адзурите". За плеймейкъра на "скуадрата" и "Ювентус" ще бъде лепнат Джордан Хендерсън. Съотборникът му в "Ливърпул" и националният Стив Джерард го нарича "Зайчето на Дюрасел" заради огромния километраж и енергия. Хендерсън ще пречи на Пирло да дава гениалните си пасове към нападателите. Дани Уелбек също ще го играе бодигард, нищо че се изявява в атака. Той пък ще се лепне за Де Роси. Асът на "Рома" изнася почти всички топки. Радостната новина за англичаните е, че Уелбек се оправи от леката контузия, която уплаши всички в лагера на "Трите лъва". Нападателят на "Манчестър Юнайтед" и Лалана ще действат по крилата, замисля Ходжсън. Стивън Джерард ще е до Хендерсън, а Уейн Рууни ще играе като втори нападател зад Даниел Стъридж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай