Мойс: Не е срамно да отпаднеш от Байерн

Мойс: Не е срамно да отпаднеш от Байерн  | StandartNews.com

Мюнхен. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заяви, че няма нищо срамно да отпаднеш от Байерн Мюнхен в Шампионската лига. "Червените дяволи" направиха точно това, след загубата с 1:3 на четвъртфиналите в надпреварата. В Германия те успяха да поведат в резултата чрез Патрис Евра, след което обаче допуснаха изравняване в ответната така, последвано от още два безответни гола. Двубоят преди седмица завърши 1:1.

Предвид класирането на Юнайтед във Висшата лига почти сигурно тимът ще пропусне следващото издание на най-силния клубен турнир в света. А това ще се случи за пръв път от 1995 година насам. Мойс обаче показа спокойствие и заяви, че не се притеснява за поста си.

"По всичко личи, че пропускаме следващия сезон в Шампионската лига. Да се надяваме обаче, че ще отсъстваме само година", каза оптимистично Мойс.

Относно бъдещето си, мениджърът коментира: "Това не е въпрос към мен. Аз съм фокусиран върху това да върна Юнайтед в Шампионската лига."

"Няма нищо срамно да отпаднеш от Байерн Мюнхен. Това е страхотна надпревара, ние й се насладихме много", продължи шотландецът.

Мойс говори и за начина, по който неговите играчи допуснаха изравнителното попадение снощи: "Когато си в училище, там ти казват да не допускаш гол веднага, след като си вкарал. А ние направихме точно това."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай