Моуриньо: Една минута реши мача

Моуриньо: Една минута реши мача | StandartNews.com

Лондон. Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че едно "невъзможно" спасяване на вратаря Тибо Куртоа след почивката е решило мача срещу Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" победиха насред "Стамфорд Бридж" с 3:1 в полуфиналния реванш в Шампионската лига и така се класираха за финала, където ще срещнат Реал Мадрид. С основна заслуга за това пък бе именно Куртоа, който пази на вратата на Атлетико, където е под наем от Челси.

В ситуацията, която Моуриньо посочва като ключова, след удар с глава на Джон Тери Куртоа показа страхотна класа и спаси. В ответната атака Диего Коща спечели дузпа, която след това хладнокръвно реализира.

"Една минута през втората чат реши двубоя. Минута, в която стражът на Атлетико спаси по невъзможен начин удар с глава на Джон Тери, а след това дузпата уби мача", заяви Моуриньо.

"След това имаше само един тим на терена с повдигнат дух, който знаеше, че има още половин час, в който трябва да контролират мача", добави португалският спец.

"Поздравления за Атлетико, защото това е добър отбор и това, която правят в Примера Дивисион е фантастично", каза още мениджърът на "сините".

"Не мога да бъда критичен към моите футболисти, които от първия ден се раздават на максимум. С всички проблеми - контузии, наказания, футболисти, които не могат да играят в Шампионската лига, гордея се с тях. Разочароващо е да загубим полуфинала в Шампионската лига, особено у дома, но се гордея с футболистите", допълни Жозе Моуриньо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай