Моци засенчи "обидените"

Моци засенчи "обидените" | StandartNews.com

Нямаме причини за страх, отсякоха малтийците

Опашките за билети се позавърнаха пред касите на стадион "Васил Левски", но не заради националите. Феновете продължиха да нехаят за Ивелин Попов и останалите обидени звезди преди квалификацията с Малта.

Срещата е утре от 21,45 часа на стадион "Васил Левски". Оказа се, че запалянковците са дошли там единствено заради пропуските за мача на "Лудогорец" с "Ливърпул", които се появиха в продажба днес. Само няколко души се престрашиха да си вземат пропуск за двубоя на националите от кумува срама. Не помогнаха и призивите на БФС феновете да дойдат на стадиона, за да помогнат за благотворителна кауза. 20% от спечелените средства от мача ще бъдат преведи за лечението на 10-годишната Боряна Дикова.

"Няма причини да се страхуваме. Ще покажем добър футбол", обяви селекционерът на Малта Питро Гедин. Съперниците направиха тренировка днес сутринта на стадион "Васил Левски". "Българите са жадни за реванш след двете загуби. Това прави задачата ни тежка. Освен това съперникът ни е в елита. Но ние също търсим реванш. Последният път загубихме 0:6 в София. Искаме да изтрием спомена от този мач", допълни италианецът.

Тази вечер беше пресконференцията на Любо Пенев, който също ходи сърдит напоследък, но заради критиките от страна на членове на Изпълкома.

Конте отписа Бало

за мача с Хърватия. Нападателят на "Ливърпул" напусна лагера на националния отбор заедно с Анжело Огбона. Двамата се оплакват от контузии и не можели да се възстановят до мача с "шахматистите". "Проблемът на Марио е в адукторите", разкри лекарят на "Скуадра адзура" Енрико Кастелачи.

Хърватите нямат подобни грижи. Нико Ковач обяви, че контузията на Марио Манджукич е отшумяла. Таранът на "Атлетико" М ще води атаката срещу италианците. "У нас се говори, че трибуните ще бъдат празни, но чувам, че на тях ще има 60 000 души. И в България бе така. Това ще ни мотивира допълнително", отсече Ковач.

Група Н

Утре от 19,00 ч
Азербайджан - Норвегия
от 21,45 ч
БЪЛГАРИЯ - МАЛТА (ПРЯКО БНТ)
Италия - Хърватия

Класиране
1. Хърватия 9:0 9
2. Италия 5:1 9
3. Норвегия 5:3 6
4. България 3:4 3
5. Малта 0:6 0
6. Азербайджан 2:10 0

Програма
Група А: Холандия - Латвия (от 19,00 ч), Чехия - Исландия, Турция - Казахстан (от 21,45); Група В: Белгия - Уелс, Кипър - Андора (от 19,00), Израел - Босна и Херцеговина (от 21,45)

Резултати

Група D: Грузия - Полша 0:4, Германия - Гибралтар 4:0, Шотландия - Ейре 1:0. Лидер е Полша с 10 т., Германия, Шотландия и Ейре имат по 7
Група F: Гърция - Фарьорски о-ви 0:1, Унгария - Финландия 0:1, Румъния - Северна Ирландия 2:0. Начело е Румъния с 10 т, следват Сев. Ирландия 9 и Унгария 7
Група I: Португалия - Армения 1:0, Сърбия - Дания 1:3. Води Дания със 7 т пред Португалия със 6 и Албания 4.

Йоги размаха пръст

на играчите след 4:0 над Гибралтар. Германските национали бяха изпратени с освирквания от феновете. Над 40 000 души, сред които и 155 фенове на гостите, гледаха мача с очакванията за голово шоу. Такова обаче не се състоя. "Видях твърде малко от това, което искам", отсече Йоаким Льов. Срещата може да се окаже фатална за Подолски.

Албанците продължиха атаката

от Белград. Национали и фенове развяха копие на знамето, което предизвика прекратяването на мача със Сърбия при 1:1 в контролата с Франция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай