Мистерия? Защо бавят договора на Везенков в НБА

От Сакраменто обявиха причината

Мистерия? Защо бавят договора на Везенков в НБА | StandartNews.com

Вече трети ден Александър Везенков е в САЩ и се присъедини към Сакраменто Кингс, където ще играе в следващите 3 години. Договорът бе обявен и от българския баскетболист, но все още няма официално съобщение от Кралете. Вчера те обявиха официално договорите на новото попълнение от Индиана Пейсърс - Крис Дуарте и подновяването на контракта на звездата Домантас Сабонис. После бе обявено отказването от Кори Брюър, Терънс Дейвис и Джеръми Ламб. Но Везенков така и не е обявен официално, въпреки че клуба вече има право да го направи.

Причината за това е, че Сакраменто не е използвал целия си финансов ресурс за заплати, който има на разположение. Той е в рамките на още 5 млн. долара. Чако когато той бъде използван докрай Сакраменто ще обяви официално и трансфера на Везенков, който запълва 20 млн. долара от него. Българинът подписа контракт за 3 г.

Докато чака това да се случи Везенков изгледа втори мач на новия си отбор, този път на старта на Лятната лига в Лас Вегас. Везенков бе част от сериозна компания от играчите на Кралете, които гледаха от първи ред. Българинът седеше до Трей Лайлс и Кевин Хъртър, а до него бяха още Кийгън Мъри и Девиън Мичъл, както и звездата на Атланта Хоукс Трей Йънг. Сакраменто спечели мача с 80:76. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай