Минало забравено. Франция пак си поигра с нас

Световните шампиони спечелиха с 3:0 на "Стад дьо Франс"

Минало забравено. Франция пак си поигра с нас | StandartNews.com

Вече няма нужда от спомени и усмивки от старите ленти. Франция отдавна няма проблем с България на футборлния терен. За съжаление и сега бе така.

Националният ни тим отстъпи с 0:3 на световния шампион в контролата на “Стад дьо Франс” И това даже е определено добра новина.

Антоан Гризман със задна ножица бе точен в 29-ата минута, а два гола в края на Оливие Жиру, които се разписа в 83-ата и 90-ата минути, оформиха крайния резултат. Страхотен мач на Даниел Наумов обаче помогна на “лъвовете” да не претърпят по-тежко поражение.

Единствената добра възможност за “трикольорите” бе пропиляна в 79-ата минута от Бирсент Карагарен, който можеше да изравни.

Така България завърши мини турнето си от проверки с трите от участниците на Евро 2020 - Словакия (1:1), Русия (0:1) и Франция (0:3) без успех. Тимът остана и без победа под ръководството на Ясен Петров,

Все пак остава утехата, че обновяващият ни се отбор трупа опит в срещи със силни противници.

Засега му остава ролята на съпорт в проверките на стойностните отбори. Още дълго време ще е така.

Френското правителство направи жест и разреши на 5000 зрители да изпратят своите любимци преди Евро 2020. Те пък създадоха много приятна атмосфера за игра и не спряха да подкрепят звездите на домакините.

Последно България бе получавала покана от действащ световен шампион за контрола през май 1982 година, когато “лъвовете” гостуват на Аржентина, в чийто редици са легендарните Марио Кемпес и Диего Армандо Марадона.

България отстъпи с 1:4 от Франция в предната си визита на "Стад дьо Франс" в световните квалификации през 2016 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай