Милена Тодорова е осма на Евро 2021

Най-добрата ни биатлонистка направи 2 грешки при стрелбата, Владимир Илиев е 17-и

Милена Тодорова е осма на Евро 2021 | StandartNews.com

Милена Тодоров завърши на осмо място в индивидуалната дисциплина на 15 километра на европейското първенство по биатлон, с която бе даден старт на надпреварата в Душники-Здруй, Полша.

Заради създалата се ситуация около карантинирането на българския отбор, Милена Тодорова беше единствената ни представителка, която взе участие в състезанието. Биатлонистката от Троян сбърка два пъти при четирите си посещения на стрелбището и завърши на осма позиция в крайното класиране.

Моника Хойниш-Старенга от Полша сгреши само веднъж и спечели златото в класическата дисциплина на родна земя. Призовата тройка допълниха Анастасия Меркушина от Украйна с чиста стрелба и рускинята Лариса Куклина с една наказателна минута.

Три добавени минути заради грешки в стрелбата наредиха Владимир Илиев 17-и в крайното класиране на дисциплината 20 км от започналото днес в полския зимен център Душники Здрой европейско първенство по биатлон.
Световният вицешампион тръгна перфектно с нули и отлично бегово време след първите две влизания на рубежа, но после грешни изстрели го отпратиха назад в класирането, на 3:21,1 мин. след победителя. Другият българин Владимир Оряшков също направи три грешки в стрелбата и завърши на 82-ро място с изоставане от 8:02,1 мин. Шампион сред стартиралите 146
състезатели стана латвиецът Андрейс Расторгюйерс с 1 грешка, пред норвежците Ерленд Бьонтегард и Ендре Щрьомсхайм с по две наказателни минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай