Михайлов готви нов Болшой театър! Кои са артистите

Очаква се бутафорен конгрес

Михайлов готви нов Болшой театър! Кои са артистите | StandartNews.com

В понеделник, 27 ноември, ще се събере Изпълкома на БФС, на който се окачва да бъде обявена дата за нов извънреден Конгрес.

Очакванията са, че Борислав Михайлов ще подаде своята оставка. За това намекна и самият той в заключителните минути на изслушването пред парламентарна комисия в сряда, когато заяви, че следващата седмица ще успокои всички граждани.

Ако Михайлов наистина подаде оставка, то Изпълкомът трябва да избере временно изпълняващ функциите на президент. През 2019 година поста зае Михаил Касабов.

Ситуацията около БФС даде повод на родния букмейкър winbet да пусне коефициенти за това кой ще бъде временния президент на футболната централа до провеждането на конгреса.

Фаворит е Михаил Касабов

с коефициент 1,65, след него се нареждат Георги Иванов с коефициент 3,00 и Христо Запрянов с 3,50. Шансовете на Емил Костадинов са оценени на 5,00, а на Румян Вълков се оценяват на 10,00. Присъства и опцията "друг", като коефициентът е 6,00.

Разбира се всичко това ще се случи само, ако Борислав Михйлов подаде оставка.

Какво ще стане на редавния Конгрес

По Устава на организация като БФС нов легитимен президент на футбола у нас се избира само на редовен конгрес. Там гласуват делегатите. И тук е вечният проблем. 

Реално казано - един глас има ЦСКА, един има Левски, един глас има и Куртово Конаре. От десетилетия е ясно, че делагатите се манипулират. Има и други, за които сегашната власт е удобна. Има и много такива, които искат промяна. Въпросът е кой ще надделее.

През 2005 година на практика Иван Славков бе свален от четвъртите в света по тази система. Иронията на съдбата изисква омръзналият на всички като началник на БФС Борислав Михайлов да бъде свален от поста по същия механизъм.

Подводниците на Михайлов

Те започнаха да се появяват. Това е шансът да изиграе пиесата на Болшой театър, която ще остави Михайлов на футболната власт зад кадър.

Христо Крушарски вече обяви официално намерения да се кандидатира. Екзотичният представител на провинциалното мислене в родния футбол е много близък на Борислав Михайлов. В пространството се върти и името на Георги Иванов-Гонзо, който и сега заема ръководен пост в централата. 

В лицето на Гонзо

родният ни футбол ще има такъв оратор, че Цицерон направо ще изглежда като глухоням...

Третата бутафорна кандидатура може да е на Христо Порточанов. Бургаският футболен феодал от 90-те години, който вадеше пистолети срещу съдиите на полувремето на мачовете на Нефтохимик. За да свирят правилно!

Останалото е ясно - опозицията в лицето на Димитър Бербатов и Стилян Петров. 

Ако тези сценарии се разиграят /това е много вероятно/, ще настъпи пародийна "смяна" на властта във футбола ни за наивниците.

Дано такива вече няма, защото старите тоталитарни номера в родния футбол се публична тайна.Това ще си проличи на Конгреса напролет.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
БКП
преди 5 месеца

КО ДА ВИ КОМЕНТИРАМ ГЛУПОСТИТЕ ВИ

Откажи
АПК
преди 5 месеца

Що на занимавате с туй умряло куче

Откажи
Габи
преди 5 месеца

Само лекетата,придворните шутове и блюдоезците на Бербатов искат оставката на Боби. Видяхме ги на протеста дрогираните мародери и погромаджии защитаващи единствено желанието на българомразеца за висок, но незаслужен пост.

Откажи
XYZ
преди 5 месеца

"Блюдоезците", "придворните шутове" и "лекотата" искат футбола в България да се развива нормално и в правилна посока. А не с далавери, корупция и черно тото. И не да падаме от Литва, Люксембург, Гибралтар и Сан Марино. И не да сме най-слабия отбор в Европа.

Откажи