Меси срещу Роналдо в Шампионската лига днес

Предстои развръзка в още 2 групи

Меси срещу Роналдо в Шампионската лига днес | StandartNews.com

С осем двубоя тази вечер започва последният, шестиq кръг в груповата фаза на Шампионската лига по футбол. В групи „F” и „H” ще бъдат определени отборите, които ще продължат на осминафиналите догодина. В другите две карета е ясно кои се класират за фазата на прякото отстраняване.

В група "G" предстои дерби между Барселона и Ювентус. То ще реши съдбата на първото място, заемано от каталунците, които са единственият отбор с пълен актив от пет победи. Барса се наложи над "бианконерите" с 2:0 в Торино и ще изпусне първата позиция само при загуба с три или повече гола разлика. Може би по-интересен от крайния резултат ще е дуелът между мегазвездите Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които се очаква да са титуляри. Двамата не са играли един срещу друг от 2 години и 7 месеца, когато бе дербито Барса - Реал (Мадрид) - 2:2. В Киев местният Динамо излиза срещу Ференцварош в битка за третото място и продължаване в Лига Европа. Двата имат по една точка от равенството 2:2 в Будапеща.

Манчестър Юнайтед гостува на РБ Лайпциг в група „Н“. „Червените дяволи“ се нуждаят от точка, за да продължи напред, докато на германците им трябва задължителна победа. В другия мач Пари Сен Жермен ще е домакин на Истанбул Башакшехир. Финалистът от последното издание на турнира е с 9 точки, колкото имат и Юнайтед и РБ Лайпциг, но при успех на „Парк де Пренс" ще се класира за осминафиналите, независимо от изхода на двубоя в Манчестър.

В група "F" сигурен осминафиналист е само Борусия (Дортмунд). "Жълто-черните" ще гостуват на Зенит, който пък няма шансове дори за третата позиция. Второто място ще си оспорват в пряк сблъсък Лацио и Брюж. Предимството е на страната на италианския тим, който има с две точки повече, а освен това ще играе на своя стадион.

В група "Е" е ясно кои отбори ще играят в следващата фаза. Това са Челси и Севиля, а лондончани дори си гарантираха първата позиция с гръмката победа с 4:0 на "Рамон Санчес Писхуан". Довечера Челси излиза на "Стамфорд Бридж" срещу Краснодар, който ще играе в Лига Европа. Рен пък посреща Севиля в мача без значение и за двата тима.

Шампионска лига, групова фаза, VI кръг, от 22:00 часа

Група "F"(от 19:55 часа):

Лацио Брюж
Зенит – Борусия (Дортмунд)  

Група "Е":
Рен – Севиля
Челси - Краснодар

Група "G":

Барселона – Ювентус
Динамо (Киев) - Ференцварош

Група "Н":
Пари Сен Жермен – Истанбул Башакшехир
РБ Лайпциг – Манчестър Юнайтед

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай