Меси гони рекорд на финала с Бразилия, Барселона го очаква

Финалът на Копа Америка може да му осигури липсващия трофей

Меси гони рекорд на финала с Бразилия, Барселона го очаква | StandartNews.com

 

Лионел Меси отново е в блестяща форма като играч №1 на настоящата Копа Америка с 4 гола и 5 асистенции. Часове ни делят от финала на Аржентина и Бразилия, която е фаворит не само защото е домакин, но защото от пет години отборът е непобеден в мачове на своя континент и разполагат с по-завършения състав..

Но ако все пак Меси триумфира на "Маракана" в ранните часове на неделя, той ще постави нов категоричен аргумент в дебата кой е най-великият футболист в историята. Меси ще притежава дълго липсвалия му голям трофей с националния тим. Нещо, което Кристиано Роналдо постигна с европейската титла за Португалия преди пет години.

Пеле и Марадона остават носители на световни купи със страните си, но пък не могат да съперничат на Меси с постиженията си на клубно ниво. Затова предстоящият финал е толкова огромно събитие както за феновете на Лео, така и за критиците му, пише в анализ уебкафе.

Часове преди решителният мач, Испания зарадва Меси.

Ръководството на Ла Лига е дало зелена светлина на Барселона да поднови договора с легендата на клуба, пише “Ас”, като уточнява, че всички проблеми с разходите за заплати в каталунския клуб са били изгладени и няма пречки пред каталунците да подновят контракта на Меси, който в момента технически е свободен агент. 

 

Самият Меси не е участвал в разговорите с Барселона, тъй като е фокусиран изцяло върху Копа Америка, а със задачата е бил натоварен неговият баща и агент Хорхе. Той вече е успял да се договори по всички въпроси с президента на каталунците Жоан Лапорта и в близките дни се очаква официалното обявяване на новината.

От Пари Сен Жермен се надяваха да се възползват от ситуацията и да привлекат Меси, но вероятността за това вече е нулева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай