Медийни асове с купите на "Лидерите"

Медийни асове с купите на "Лидерите" | StandartNews.com

Участниците дариха 1300 лв в помощ на детския тенис

Медийни асове обраха купите в 12-ото издание на тенис турнира "Лидерите" на "Стандарт" и БФТ. За първи път в историята на елитната надпревара зрителите в най-посещавания спортен комплекс "ДЕМА" в столичния квартал Младост 1А видяха тенис от европейско ниво. И в трите възрастови групи до финалите достигнаха най-добрите и закономерно всеки един от мачовете между тях заслужаваше пряко излъчване по "Евроспорт".

Най-оспорвана бе битката в младежката група, където един срещу друг застанаха тандемът на Недялко Недялков, собственик на информационна агенция ПИК и Влади Моленда срещу този на бившия депутат и издател Мартин Захариев и изпълнителния директор на Нет Инфо Христо Христов. Да гледат медийния сблъсък дойдоха и доста известни личности. Сред тях бяха поетът с китара Недялко Йорданов, дългогодишен участник в "Лидерите" и баща на финалиста Недялко Недялков и Джуди Халваджиян продуцентът на едно от най-рейтинговите предавания в ефира "Господари на ефира". Последният бе от фен клуба на Мартин Захариев.

Гост на финалите бе и Ваня Кастрева, зам.министър на образованието и науката. Всички зрители аплодираха множеството ефектни отигравания на финала. След много оспорвана игра тандемът Захариев/Христов все пак успя да спечели и да вдигне купата на "Лидерите". На трето място в тази група остана двойката Явор Цаков/Николай Найденов. Паралелно с финалите при младите вървяха и решителните срещи в групата на доайените. Там за трофея се бореха двойките на топхирурга проф. Генчо Начев/Петър Михнев, спортния журналист и продуцент от БНТ Сашо Йовков/Стоян Батов и строителния бос Георги Тодоров/Калин Савов, дизайнер и автор на главата на в. "Стандарт". И тук драмата надмина очакванията.

Всяка една от двойките спечели по един мач и се стигна до въртележка. В крайна сметка с по-добро съотношение спечелени геймове се оказа двойката Йовков/Батов. Купите за второто място заслужиха тандемът проф.Начев/Михнев, а Тодоров/Савов макар че почнаха с победа, завършиха трети.

Нови шампионки имаше и в турнира при дамите. Миналогодишните победителки Поли Пеева и Симона Пеева този път също показаха атрактивна игра, но тя не бе достатъчна, за да победят Виктория Станчева и Елвира Вергиева. Третото място бе за художничката Антоанет Тончева и Биляна Караманолева. Финалите продължиха точно 4 часа, но пък зарадваха многобройните зрители.

Купите на призьорите връчиха главният редактор на "Стандарт" г-жа Славка Бозукова и зам.министър Ваня Кастрева. Илона Станева, директор "Маркетинг и реклама" в Първа инвестиционна банка зарадва всички призьори с ефектни награди от основния спонсор на турнира. За първи път финалът на "Лидерите" бе повече от сладък. Огромна торта, подарък от виенски салони "Романс" бе разрязана ритуално на кортовете. След това всички се включиха в унищожаването на сладкото изкушение и на студеното шампанско осигурено от домакините от СК "ДЕМА".

Участниците в турнира събраха над 1300 лева за подпомагане на деца тенисисти. С парите през септември ще бъде организиран детски турнир Мастърс

Мариана Ненова
(управител на СК "ДЕМА)

Турнирът протече много силно. Феърплеят доминираше в атмосферата на кортовете. Пролича респектът на участниците към турнира. Всички се отнесоха с уважение и подкрепа към каузата на детския тенис. Събрани бяха над 1300 лева за състезанието "Мастерс" за деца до 10 години, което ще се проведе на кортовете на "ДЕМА" през есента. Това показва, че идеята на турнира е осмислена и се е наложила. Тази година имаме рекорден брой участници - 60 състезатели. Присъствието на дамите бе засилено - 9 женски двойки. Вече имаме и две възрастови групи - до 60 и над 60. И в трите групи видяхме отличен тенис, без оглед на възрастта и пола на състезателите. Искам да изразя голяма благодарност към главния редактор на в. "Стандарт" г-жа Славка Бозукова за доброто сътрудничество, което съществува вече толкова години. Турнирът съвпадна с Деня на спорта - 17 май, и по този своеобразен начин кортовете на "ДЕМА" отбелязахме празника. Много благодаря на Първа инвестиционна банка за подкрепата, защото в тази трудна икономическа ситуация, която преживява България, много важно е да имаш сериозна подкрепа на спонсор.

Виктория Станчева
(мениджър на строителна фирма PSI international)

Прекрасен турнир, с партньорката ми Елвира се радваме, че го спечелихме. Но не беше лесно, конкуренцията беше силна. Тенисът е нещо прекрасно, приятно и полезно! Личностите качества, които са необходими в този и другите спортове, като търпение и борбеност, професионалистът ги прилага и в бизнеса. За мен на състезанията е много важно уважението към партньора и към противника. По време на мача всеки трябва да получи уважението на другия.

Елвира Вергиева
(управител на фирма AIM 91 - транспорт и спедиция)

Радвам се, че участвах в този силен, чудесно организиран и атрактивен турнир "Лидерите" на "Стандарт". Тенисът и въобще спортът изключително много помагат за истинското разтоварване и почивка след напрегнатата дейност в бизнеса. Максимално изпитахме това усещане на кортовете на "ДЕМА".

Мартин Захариев
(издател, предприемач)

На турнира "Лидерите" се игра хубав тенис на високо аматьорско ниво, както е от години на това състезание. Посрещам победата с удовлетворение и радост. Пожелавам турнирът да продължава успешно и през следващите години. С 12-годишната си история има всички шансове да бъде и в бъдеще водещият медиен турнир.

Сашо Йовков
(продуцент "Спорт" в БНТ)

Най-важното в турнира бе, че той отново ни даде възможност да се видим с приятели. Направихме едно интересно тенис шоу, което зарежда психически и емоционално. А когато побеждаващ, удовлетворението е още по-голямо.

Илона Станева
(директор "Маркетинг и реклама" на ПИБ)

Банката ни не за първи път спонсорира турнири, защото подкрепяме българския спорт. За втора година сме основен спонсор на "Лидерите" и се радвам много на благотворителната му цел да се подпомогне развитието на детския тенис, която ние особено подкрепяме. Турнирът показа много високо ниво във всяко отношение. Организацията му бе изключително добра. Играта бе толкова качествена и интересна, че в известен смисъл можем да кажем, че сме били на турнир за професионалисти. За мен като лична емоция това тенис състезание беше голямо предизвикателство, голям урок, а и голяма мотивация. Надявам се с моята партньорка следващата година да се върнем на "Лидерите" още по-подготвени и по-силни за битката на кортовете на "ДЕМА".

Калин Савов
(шеф на Spectro Disign ltd)

Много лично и тясно съм свързан със "Стандарт, като създател на логото му. Чувствам "Стандарт" наистина като мой вестник, той е за мен един прекрасен спомен. Бях при началото на издаването на вестника да консултирам фирма "Линкком" за изработване под ръководството на Валери Запрянов на графичния дизайн на вестника. С наша помощ бе създаден първият модел. После помагахме и при набирането и странирането на "Стандарт". Моята роля бе в изработването на логото на "Стандарт", т.е. заглавието на първата страница, но съм правил и рекламните карета за страниците на вестника, а една година бях и художник на изданието. Радвам се, че вестникът запазва позиции като медия. Доволен съм, че тази година участвах в турнира "Лидерите", който бе силен и атрактивен. Организацията бе на много добро ниво. Участниците са много интелигентни и културни, феърплеят бе на първо място. Да се участва в такъв турнир е много приятно.

Недялко Недялков
собственик на агенция ПИК

За мен участието ми в този турнир бе малък празник. Бягство от злобата на деня, релакс и срещата с много приятни и позитивни хора, които преживяваха турнира не като спортно състезание, а като психотерапия. Турнирът на "Стандарт" е един от малкото поводи за събиране на колеги извън работа. Участието ми и тази година бе въпрос не на успех и съревнование, а на отдих. Въпреки че много се потихме в тази жега, за нас това не бе физическо натоварване, а психическо разтоварване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай