Мавродиева стига финал на Евро 2015

Мавродиева стига финал на Евро 2015 | StandartNews.com

Посрещат с ракия и кондоми на Евро 2015
Останаха само ВИП билети за шампионата на Стария континент по лека атлетика в Прага

Водещата българска гюлетласкачка Радослава Мавродиева се класира без проблем за финала на Евро 2015 в зала, което стартира днес в уникалката Q2 в Прага. Националката ни почна с фаул в първия опит, но после постигна 17,06 и 17,18 м и с шести резултат влезе в топ 8, които ще си оспорват медалите в събота от 19,15 ч (бъл.вр). С най-добър резултат в квалификацията е унгарката Анита Мартон - 18,44 м. Сега започва пресявката в скока на дължина, където ни представя Георги Цонов, а по-късно е и квалификацията в тласкането на гюле с Георги Иванов. Билетите за състезанията вече са изцяло изчерпани, като има само от ВИП-пакетите, които струват по 50 евро за една сесия (сутрин или следобед). В България европейското в зала може да се гледа само по Евроспорт.

Нетрадиционно бяха посрещнати атлетите, които ще участват на Европейското в зала в Прага. Домакините бяха подготвили за всеки един състезател, а също така и за гостите на шампионата чанта с ракия, бира и кондоми.

Присъствието на презервативи в саковете на атлетите бе отчетено като добра идея, която домакините са взаимствали от организаторите на олимпиадите. Участие в първенството в зала Q2 ще вземат 643 атлети от 49 държави. Сред тях са и 14 българи, като снощи в квалификациите стартираха Георги Цонов (скок на дължина), Радослава Мавродиева и Георги Иванов (гюле). Финалите на гюле и скок дължина са тази вечер, съответно от 18,25 ч (бъл.вр) и 18,55 ч. От атлетите ни днес ще участват в квалификацията на троен скок от 11,00 ч Златозар Атанасов, Георги Цонов и Румен Димитров. От 17,05 ч е квалификацията на скок височина с Венелина Венева-Матеева и Мирела Демирева. Огромният интерес към първенството е очеваден. Още от ранния следобед вчера, към залата можеха да се видят от ученици от 1 клас до възрастни фенове от цяла Европа решили да видят на живо надпреварата. От билетите вече има останали само ВИП, които са с цени от 40 до 50 евро за половин ден. Шампионатът се предава на живо по Евроспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай