Мат на федерацията по шах. Изгониха шефовете

Хубава работа, ама българска. Царици имаме, федерация - не е ясно

Мат на федерацията по шах. Изгониха шефовете | StandartNews.com

Председателят на Българска федерация по шахмат 2022 Васил Антонов и нейният управителен съвет ще бъдат освободени и ще последва избор на нови.

Това става ясно от дневния ред за общото събрание на сдружението. То е свикано за 13 декември в Плевен.

БФШ 2022 е тази, която притежава лиценз от спортното ни министерство.

В чужбина обаче тя няма легитимност.

Такава получи БСФШ, която през септември обедини други 4 федерации.

Европейският шахматен съюз показа подкрепата си към новото сдружение като за първи път от 10 г. България участва на европейско отборно чрез женския си състав Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева.

Освен това председателят на БСФШ Милен Василев бе поканен да изнесе реч през конгреса на ЕСШ в Будва (Черна гора). Там се проведе континенталният шампион, който триумфално бе спечелен от българките.

Още преди това да стане факт, Антонов обяви, че управата на БФШ 20222 ще разгледа предложение за премии за националките.

"Лицето Васил Антонов е персона нон грата в European Chess Union и няма никакво право да прави такива изявления.

Единствената призната федерация от ЕШС е Българска спортна федерация по шахмат, начело на която са Милен Василев и Антоанета Стефанова.

По решение на ФИДЕ и ЕШС, аз съм човекът, който временно управлява и ще управлява българския шахмат до 17.12.2023 г. заедно с Николай Тодоров и Кирил Георгиев.

Всякакви други самозванци и популисти нямат нищо общо с успеха на този отбор и трябва да се срамуват, че се изказват", написа тогава секретарят на временната комисия Георги Градев.

След европейската титла от БФШ 2022 все още няма анонс за премии.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Атанас Куртенков, Президент на БФШ
преди 4 месеца

Успехът на женския НАЦИОНАЛЕН отбор е главно на участничките! Забравя се, че БФШ е финансирала със стотици хиляди левове тяхното израстване през годините! Забравя се, че и петте са картотекирани в БФШ-2022 и са се подписали, че са членове на БФШ-2022 и спазват устава на БФШ-2022! Забравя се, че парите за успеха ще бъдат разпределяни от БФШ-2022, съгласно ЗФВС. ------------------------------ Спортният любител Градев взриви обединението на шаха ни, този нарцис и "европейски шампион за жени" трябва да бъде изхвърлен от управлението на БСФШ и е крайно време председателят Василев и почетният председател Стефанова да се опитат да се обединят с други федерации, защото в момента БСФШ е обединение на ШФБ само със себе си!

Откажи