Марсел Хиршер с рекордна победа в слалома

Марсел Хиршер с рекордна победа в слалома | StandartNews.com

Загреб. Трикратният носител на голямата световна купа Марсел Хиршер записа пореди си рекорд в ските. Снощи пред 15 000 зрители той спечели слалома на осветления в Загреб и с 15 победа стана най-успешния австрийски скиор в тази дисциплини.

До преди старта на хълма „Слиеме" Хиршер делеше първото място с Бени Райх. Още в неделя, когато е слалома в Аделбоден Марсел може да изравни и №3 във вечната ранглиста на победи в слалома за световната купа – Марк Жирардели. Убедително №1 в тази класация е Ингемар Стенмарк (Шв) с 40 победи, пред Алберто Томба (Ит) – 35. Хиршер има и още 12 победи на гигантски слалом и една на паралелен градски слалом. Въпреки грубата грешка която допусна в началото на първия манш в Загреб 25-годишният Хиршер навакса и завърши като №1 в І манш. Във втория той отново кара на максимални обороти и на финала завърши с 0,81 сек пред Феликс Нойройтер (Гер).

Трети за първи път в кариерата си в старт за СК завърши Себастиан Фос Солеваг (Нор). Успехът донесе на Хиршер 50 768 швейцарски франка от наградния фонд в хърватската столица. След 15 от общо 37 старта австриецът си върна водачеството за Световната купа. Той вече има 676 т, а досегашния лидер Шиетил Йенсруд (Нор), който не кара в слалома вече е втори с 624 т. За купата в слалома продължава да води Нойройтер с 320 т, пред Хиршер – 316 и Фриц Допфер (Гер) – 188 т. Следващият старт за СК – гигантски слалом е на 10 януари (събота) в Аделбоден (Швейц).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай